Салат зі свіжої білокачанної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Є не так багато рецептів страв з використанням звичайної білокачанної капусти. В основному її гасять або маринують (заквашивают). Розповідаю, як приготувати салат зі свіжої білокачанної капусти.
Цей салат повний вітамінів і корисних речовин, тому як капусту для нього не піддають термічній обробці. Такий салат можна готувати хоч кожен день з використанням різноманітних овочів, наприклад, перцю, томатів, редису та інших.
- Огірок - 6 штук
- Капуста - 1 штука (коб)
- Чорний мелений перець і сіль - За смаком
- Майонез - 1/3 склянки
- Крем - 1/3 склянки
1. Всі огірки ретельно вимиваю, потім нарізаю уздовж і подрібнюю невеликими шматочками.
2. За допомогою спеціальної терки натираю капусту (якщо такої немає, то шаткую гострим ножем).
3. У салатник перекладаю огірки і капусту.
4. Заправляю салат сметаною, майонезом, сіллю і перцем.
5. Перемішую все ложкою, від самого дна до верху. Наполягаю салат пару хвилин, а затем подаю к столу.