Салат «мімоза» з консервованої сайра
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що традиційно в цей салатик використовується консервований тунець або горбуша, зробити його можна і з рибкою простіше. Спробуйте, на мій погляд, нічим не гірша за оригінал. Рекомендую!
Якщо ви шукайте рецепти досить бюджетні, вам цілком підійде цей класний варіант, як приготувати салат "мімоза" з консервованої сайра. Недорога рибка, овочі і майонез, а в результаті ви отримаєте блюдо, яке не соромно подати навіть на святковий стіл.
- Консервована сайра - 1 штука (баночка)
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Сир - 100 грам (по бажанню)
- Сіль і майонез - За смаком
1
Вимийте добре картопля і морква, відваріть їх до м'якості. Остудіть, очистіть і натріть на тертці.
2
Яйця зваріть круто, очистіть і натріть на тертці. Якщо ви використовуєте в рецепті сир, то яйця можна терти цілком. Якщо ні, то білки окремо від жовтків.
3
Цибулину очистіть, наріжте дрібними кубиками.
4
У глибоку миску викладіть рибку, розімніть виделкою і з'єднайте з цибулею. Перемішайте.
Викладіть сайру першим шаром салату.
Викладіть сайру першим шаром салату.
5
Картопля підсолити, додайте майонез, перемішайте. Акуратно викладіть зверху рибки.
6
Слідом заправте майонезом і підсолити яйця. Викладіть зверху.
7
Морква з майонезом буде наступним шаром.
8
Верх салату прикрасьте тертим сиром (або жовтками) і при бажанні зеленню.
Дайте йому настоятися пару годин перед подачею.
Дайте йому настоятися пару годин перед подачею.