Святковий м'ясний салат
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт, як приготувати святковий м'ясний салат, який вразить ваших гостей своєю оригінальністю і неповторним смаком. Будьте впевнені, такого ви вже точно ще не пробували!
Подивившись на список інгредієнтів для цього салату, ви не побачите нічого незвичайного, але саме спосіб приготування інгредієнтів для салату робить цей салат несхожим на інші. Цибуля, морква і куряча грудка обсмажуються в рослинній олії, після чого додаються в салат. В результаті з'являється родзинка, салат стає дуже ситним і смачним. Після того як я вперше спробувала цей салат, по-іншому я його готувати більше не хочу. Пропоную і вам спробувати такий варіант.
- Куряча грудка - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука (велика)
- Картопля - 5-7 штук
- Яйця - 3 штуки
- Горошок - 120 грам (консервований)
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 350 грам
- Желатин - 10 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі очистіть і промийте.
Картопля поріжте на дрібні кубики і відправте в киплячу воду. Трохи посоліть і варіть до готовності.
Цибулю і моркву поріжте дрібними кубиками і обсмажте в олії.
Потім додайте курячу грудку, порізану на дрібні шматочки, і готуйте, часто помішуючи, ще 15 хвилин.
Обсмажену грудку з овочами змішайте з відвареною картоплею і порізаними на кубики яйцями.
Додайте консервований горошок і частина майонезу (приблизно 150 г). Добре перемішайте.
Желатин замочити в невеликій кількості води на 10 хвилин. Потім розпустіть желатин, нагрів на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Зверніть увагу, до кипіння желатин доводити не можна.
Змішайте желатин з майонезом. Доведіть до однорідної консистенції.
Глибокий салатник застеліть харчовою плівкою і відправте в морозилку хвилин на 10-15, щоб салатник гарненько остудився. Потім 2/3 майонезного желе покладіть в салатник і розмажте по стінках і дну тонким шаром. Оскільки салатник сам холодний, желе стане швидко схоплюватися. Швидко відправте його в холодильник, поки желе не схопиться добре.
Викладіть в салатник підготовлений салат, зверху викладіть залишився майонезну желе. Надішліть в холодильник до повного застигання верхнього шару.
Готовий салат переверніть на плоску тарілку, зніміть харчову плівку.
Прикрасьте салат по своєму смаку.