Святковий салат «Пучок винограду»
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом ефектного страви - святкового салату "гроно винограду" . Для нього підходить стиглий виноград з великими ягодами і без кісточок. Розповідаю, як приготувати.
З яких тільки продуктів не готують салати! здається, що всі продукти і в будь-яких поєднаннях можуть порадувати нас незвичайними смаками. Не став винятком і виноград. Просто підберіть його сорт по-своєму смаку, а результат вам обов'язково сподобається.
- Пучок стиглого винограду - 1 штука
- Куряче філе відварне - 250 грам
- Яйця варені - 3 штуки
- Яблука - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез або сметана - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком (для прикраси)
Варене куряче філе наріжте на шматочки, покладіть м'ясо в салатницю і змастіть цей перший шар майонезом або сметаною.
Варені яйця натріть на тертці, викладіть другим шаром і змастіть майонезом.
Очистіть яблука від шкірки, наріжте дрібними кубиками, викладіть на яйця і змастіть майонезом.
Сир натріть на крупній тертці, викладіть четвертим шаром і змастіть його майонезом.
Прикрасьте салат половинками ягід винограду і гілочками петрушки. Перед подачею на стіл поставте салат на 1 час в холодильник. Смачного!