Бекмес з винограду
(покроковий рецепт з фото)
Тут я хочу вам показати, як приготувати бекмес з винограду. Хто не знає, це такий виноградний особливий мед, смачний і темний. Щось середнє між медом і джемом. Спробуйте, ласуни оцінять!
Перед вами рецепт приготування бекмеса з винограду. Спробуйте, будете в захваті! взагалі, я перший раз коли готувала це частування, то думала, що це просто таке варення. Але немає, це ніжне і тягуче, як мед, частування. Нагадує східну Чурчхела. Спробуйте, смачно і ніжно!
- Виноград - 1 кілограм
1. Моєму виноград і трохи обсушити.
2. Наливаємо трохи води на дно, тиснемо ягідки і варимо, поки не розваряться. Відокремлюємо сік від шкурок за допомогою сита або марлі і варимо, доводячи до кипіння.
3. Кип'ятимо 3-4 хвилини, потім знову протираємо через сито варення і далі Уваров на водяній бані.
4. Коли випарується від 50% до 80% води, сік стане тягучим як мед. Тепер наше ласощі готові!