Домашнє вино з винограду
(покроковий рецепт з фото)
Вино можна купити в магазині, а можна зробити і самому. Пробуємо!
1. Обірвіть ягоди з виноградних грон. В емальованому відрі невеликими порціями роздавите виноград руками або толкушкой до появи соку.
2. Прикрийте ємність марлею і залиште для бродіння в теплі приблизно на 4-5 днів. При цьому 2 рази в день виноградну масу перемішуйте дерев'яною лопаткою.
3. Після того, як роздавлений виноград підніметься, відкиньте його на друшляк для стікання соку, вичавіть його через марлю.
4. Перелийте в банки чистий виноградний сік, насипте цукровий пісок і перемішайте.
5. На горлечко банки надягніть чисту медичну рукавичку, проколіть в пальцях рукавички голкою кілька дірочок і щільно обв'яжіть гумкою по колу.
6. Залиште вино для бродіння на 2-3 тижні при кімнатній температурі. Обов'язково стежте за рукавичкою. Спочатку процесу вона надувається, а ось коли здметься - це знак того, що вино готове.
7. Після того як дріжджі осядуть, і вино osvetlitsya, після того як перестануть з'являтися бульбашки, акуратно його процідіть і закупорте пробкою. Важливо, щоб дріжджі не були в чисті пляшки.
8. Винесіть вино в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Протягом цього часу 3 рази перелийте вино в інші пляшки, залишаючи осад у попередніх. Потім ще місяць відстоюйте вино в прохолодному місці. Тільки тоді ласкаво просимо на дегустацію.
- Виноград - 10 кілограм
- Цукровий пісок - 2, 5-3 кілограма
2. Прикрийте ємність марлею і залиште для бродіння в теплі приблизно на 4-5 днів. При цьому 2 рази в день виноградну масу перемішуйте дерев'яною лопаткою.
3. Після того, як роздавлений виноград підніметься, відкиньте його на друшляк для стікання соку, вичавіть його через марлю.
4. Перелийте в банки чистий виноградний сік, насипте цукровий пісок і перемішайте.
5. На горлечко банки надягніть чисту медичну рукавичку, проколіть в пальцях рукавички голкою кілька дірочок і щільно обв'яжіть гумкою по колу.
6. Залиште вино для бродіння на 2-3 тижні при кімнатній температурі. Обов'язково стежте за рукавичкою. Спочатку процесу вона надувається, а ось коли здметься - це знак того, що вино готове.
7. Після того як дріжджі осядуть, і вино osvetlitsya, після того як перестануть з'являтися бульбашки, акуратно його процідіть і закупорте пробкою. Важливо, щоб дріжджі не були в чисті пляшки.
8. Винесіть вино в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Протягом цього часу 3 рази перелийте вино в інші пляшки, залишаючи осад у попередніх. Потім ще місяць відстоюйте вино в прохолодному місці. Тільки тоді ласкаво просимо на дегустацію.