Вино із замороженого винограду
(покроковий рецепт з фото)
З рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати вино із замороженого винограду. Воно порадує теплу компанію своїм насиченим пахощами і бадьорять властивостями. Вино ввібрало в себе всю силу і жар літа.
1. Для приготування вина підійде виноград, який був тільки обпалений холодом перших заморозків. Ягоди збирають прямо з кущів. У цьому стані ягода вважається найбільш солодкою, в ній як би виморожена вода і залишено максимальну кількість цукру.
2. Потім грона винограду очищаються від гілочок, ягоди доводяться до кімнатної температури і ретельно перетираються, потім розминаються руками. В емальованому посуді залиште виноград на 3 - 4 дня бродити. Для хорошого бродіння необхідно підтримувати температуру на рівні 25 градусів.
3. Після закінчення цього часу частина виноградного макухи повинна спливти. Його можна видалити. Рідина перелийте в нову чистий посуд.
4. Додайте цукор з розрахунку 100 грам на літр соку. Добре перемішайте рідину, накрийте рушником і залиште для продовження процесу бродіння при кімнатній температурі на 3-4 дня. В цей час відокремиться і спливе весь залишився макуха.
5. Сік перелийте в спеціальну скляну посуд. Зверху посуду встановіть водяний затвор. Сік залиште бродити. Процес повинен тривати протягом 24 діб.
6. Звичайно, вино Штам, розлийте в чисту тару. Відмінно підійдуть пляшки, які можна закупорити. Зберігайте вино в прохолодному темному приміщенні.
- Виноград изабелла- 10 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
2. Потім грона винограду очищаються від гілочок, ягоди доводяться до кімнатної температури і ретельно перетираються, потім розминаються руками. В емальованому посуді залиште виноград на 3 - 4 дня бродити. Для хорошого бродіння необхідно підтримувати температуру на рівні 25 градусів.
3. Після закінчення цього часу частина виноградного макухи повинна спливти. Його можна видалити. Рідина перелийте в нову чистий посуд.
4. Додайте цукор з розрахунку 100 грам на літр соку. Добре перемішайте рідину, накрийте рушником і залиште для продовження процесу бродіння при кімнатній температурі на 3-4 дня. В цей час відокремиться і спливе весь залишився макуха.
5. Сік перелийте в спеціальну скляну посуд. Зверху посуду встановіть водяний затвор. Сік залиште бродити. Процес повинен тривати протягом 24 діб.
6. Звичайно, вино Штам, розлийте в чисту тару. Відмінно підійдуть пляшки, які можна закупорити. Зберігайте вино в прохолодному темному приміщенні.