Рецепт Вино із замороженого винограду фото

Вино із замороженого винограду
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Виноград
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Напої, Домашнє вино

З рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати вино із замороженого винограду. Воно порадує теплу компанію своїм насиченим пахощами і бадьорять властивостями. Вино ввібрало в себе всю силу і жар літа.

1. Для приготування вина підійде виноград, який був тільки обпалений холодом перших заморозків. Ягоди збирають прямо з кущів. У цьому стані ягода вважається найбільш солодкою, в ній як би виморожена вода і залишено максимальну кількість цукру.

2. Потім грона винограду очищаються від гілочок, ягоди доводяться до кімнатної температури і ретельно перетираються, потім розминаються руками. В емальованому посуді залиште виноград на 3 - 4 дня бродити. Для хорошого бродіння необхідно підтримувати температуру на рівні 25 градусів.

3. Після закінчення цього часу частина виноградного макухи повинна спливти. Його можна видалити. Рідина перелийте в нову чистий посуд.

4. Додайте цукор з розрахунку 100 грам на літр соку. Добре перемішайте рідину, накрийте рушником і залиште для продовження процесу бродіння при кімнатній температурі на 3-4 дня. В цей час відокремиться і спливе весь залишився макуха.

5. Сік перелийте в спеціальну скляну посуд. Зверху посуду встановіть водяний затвор. Сік залиште бродити. Процес повинен тривати протягом 24 діб.

6. Звичайно, вино Штам, розлийте в чисту тару. Відмінно підійдуть пляшки, які можна закупорити. Зберігайте вино в прохолодному темному приміщенні.


  • Виноград изабелла- 10 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
1. Для приготування вина підійде виноград, який був тільки обпалений холодом перших заморозків. Ягоди збирають прямо з кущів. У цьому стані ягода вважається найбільш солодкою, в ній як би виморожена вода і залишено максимальну кількість цукру.

2. Потім грона винограду очищаються від гілочок, ягоди доводяться до кімнатної температури і ретельно перетираються, потім розминаються руками. В емальованому посуді залиште виноград на 3 - 4 дня бродити. Для хорошого бродіння необхідно підтримувати температуру на рівні 25 градусів.

3. Після закінчення цього часу частина виноградного макухи повинна спливти. Його можна видалити. Рідина перелийте в нову чистий посуд.

4. Додайте цукор з розрахунку 100 грам на літр соку. Добре перемішайте рідину, накрийте рушником і залиште для продовження процесу бродіння при кімнатній температурі на 3-4 дня. В цей час відокремиться і спливе весь залишився макуха.

5. Сік перелийте в спеціальну скляну посуд. Зверху посуду встановіть водяний затвор. Сік залиште бродити. Процес повинен тривати протягом 24 діб.

6. Звичайно, вино Штам, розлийте в чисту тару. Відмінно підійдуть пляшки, які можна закупорити. Зберігайте вино в прохолодному темному приміщенні.

Схожі рецепти