Вино з винограду
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє вино користується великою популярністю в багатьох країнах. Деякі люди вважають виноробство своїм хобі і присвячують йому весь свій вільний час. Ви також можете спробувати приготувати вино!
Щоб приготувати смачне домашнє вино з винограду вам потрібно буде запастися терпінням. Адже цей процес досить довгий і трудомісткий. Однак ваші зусилля не будуть марними. Через пару місяців у вас буде смачне вино. Щоб дізнатися, як приготувати вино з винограду, читайте цей рецепт.
- Виноград - 5 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1
Відокремте ягоди від гілочок, приберіть плісняві або зіпсовані виноградини. Вимийте і висушіть їх. Перекладіть в таз і за допомогою толкушкой перетворите в більш-менш однорідну масу, щоб кожна ягода була розчавлена.
2
Отриману мезгу перелийте в емальовану каструлю так, щоб вона заповнила її на дві третини. Потім накрийте каструлю тканиною і закріпіть її.
3
Залиште мезгу бродити на три-п'ять днів при температурі від вісімнадцяти до двадцяти трьох градусів. Постійно перемішуйте.
4
Через п'ять днів процідіть мезгу через марлю і перелийте в скляний бутель. Закрийте бутель кришкою з трубочкою, через яку бидет виходити вуглекислий газ.
5
Додайте в сусло цукор з розрахунку двісті п'ятдесят грам цукру на один літр рідини. Залиште вино бродити на тридцять днів. А готове вино процідіть через кілька шарів марлі. Пригощайтеся!