Джем з винограду
(покроковий рецепт з фото)
Джем з винограду - дуже красива і смачна солодкість, відрізняється бездоганним смаком. Джем може прикрасити ранковий тост або ж стати гідною начинкою для різних кондитерських виробів.
Джем з винограду готується досить просто, якщо не брати до уваги процес очищення винограду від шкірки. Для приготування цього джему найкраще використовувати "дикий" виноград сорту Ізабелла або Конкорд. Для приготування цього джему я ніколи не використовую магазинний виноград (занадто витратно і без смаку), а використовую виноград, куплений на базарі в сезон. Варка джему з винограду, в цілому, займає близько 40 хвилин, що абсолютно не багато для заготовок, які можуть варитися кілька днів. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 6 невеликих баночок джему. Читайте, як приготувати джем з винограду - можливо, вам сподобається рецепт і ви захочете його використовувати. Бажаю удачі!
- Виноград - 1800 грам (сорту Ізабелла або Коркорд)
- Цукор - 1 кілограм
- Свіжі лимони - 90 мілілітрів
- Цедра лимону - 1/2 штуки