Рецепт Джем з винограду фото

Джем з винограду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Виноград
Рецепти для схуднення
Для дітей
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Джем з винограду - дуже красива і смачна солодкість, відрізняється бездоганним смаком. Джем може прикрасити ранковий тост або ж стати гідною начинкою для різних кондитерських виробів.

Опис приготування:

Джем з винограду готується досить просто, якщо не брати до уваги процес очищення винограду від шкірки. Для приготування цього джему найкраще використовувати"дикий" виноград сорту Ізабелла або Конкорд. Для приготування цього джему я ніколи не використовую магазинний виноград (занадто витратно і без смаку), а використовую виноград, куплений на базарі в сезон. Варка джему з винограду, в цілому, займає близько 40 хвилин, що абсолютно не багато для заготовок, які можуть варитися кілька днів. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 6 невеликих баночок джему. Читайте, як приготувати джем з винограду - можливо, вам сподобається рецепт і ви захочете його використовувати. Бажаю удачі!

  • Виноград - 1800 грам (сорту Ізабелла або Коркорд)
  • Цукор - 1 кілограм
  • Свіжі лимони - 90 мілілітрів
  • Цедра лимону - 1/2 штуки
джем з винограду - фото крок 1
Виноград гарненько промиваємо.
джем з винограду - фото крок 2
Потім починається самий виснажливий процес. У каструлю, в якій будемо варити джем, видавлюємо внутрішність винограду, шкурки викидаємо. Так робимо з кожної ягідкою.
джем з винограду - фото крок 3
Потім виноград ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім накриваємо кришкою і варимо близько 3-5 хвилин. Якщо потрібно, додати трохи води.
джем з винограду - фото крок 4
Потім вміст проціджують через сито, щоб позбутися від кісточок. Повертаємо все в каструлю і додаємо всі залишилися інгредієнт - цедру і сік лимона, цукор. Все добре перемішати дерев'яною ложкою. Довести вміст до кипіння на сильному вогні, потім варимо джем протягом 20-30 хвилин до готовності. Щоб уникнути пригорання варення до каструлі зменшуйте вогонь. Щоб перевірити ступінь готовності джему, необхідно крижаний ложкою зачерпнути трохи варення і спробувати
джем з винограду - фото крок 5
З джему походу варіння потрібно буде зняти білу піну. Коли джем буде готовий, стерилізуємо банки і розливаємо в них джем, закупорюємо і даємо охолонути при кімнатній температурі, потім зберігаємо джем в холодильнику.
джем з винограду - фото крок 6
Джем з винограду готовий. Смачного!

Схожі рецепти