Густий джем з синього винограду
(покроковий рецепт з фото)
Темні сорти винограду відрізняються яскравим смаком і ароматом. Сік з них виходить густий. Саме з такого соку приготуємо виноградний джем. Такий джем добре зберігається і підходить для багатьох десертів.
Люблю цей рецепт, тому що не треба возиться з ягодами. Кладемо в каструлю цілі грона і готуємо джем. Кількість цукру корегуйте на свій смак. Також враховуйте сорт винограду. Якщо виноград кислуватий, 1:1 додавайте.
- Виноград - 3 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
Підготуємо інгредієнти.
Виноград моєму і гронами кладемо в каструлю. Трохи притискаємо, щоб виділився сік. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.
Після закипання виноград став м'яким. Товчемо його ретельно, бажано розчавити все ягоди.
Проціджуємо виноградний сік через сито. Кісточки, гілочки і шкурки видаляємо.
Виноградний сік переливаємо в каструлю і насипаємо цукор. На літр соку, приблизно, 700 грам цукру. Ставимо каструлю на плиту. Варимо на малому вогні, періодично помішуючи, 1-2 годину.
У мене джем варився 1, 5 годину. Загус і став темніше. Перевіряємо консистенцію. Lozhechku Джемма nalivaem з blyudechko і ostuzhaem. Якщо джем досить густий, закочує, якщо рідкуватий, варимо ще.
Киплячий джем розливаємо в стерильні банки і закочує металевими кришками. Готово!