Густий джем з «Вікторії»
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, густий джем з полуниці стане прекрасним дуетом не тільки до свіжоспеченої випічці, але і просто до чашечки гарячого чаю або кави. Від такого ласощі ніхто не зможе відязикатися.
Джем можна закатати на зиму, розливаючи його гарячим в ошпарені банки, але не забудьте залишити собі трохи полуничного десерту на пробу. Якщо немає випічки, то його можна подати з підсмаженими тостами і вершковим маслом або з будь-яким печивом.
- Полуниця - 0, 6 кілограма (сорт "вікторія" )
- Цукор - 0, 4 кілограма
Підготуйте інгредієнти.
Полуницю очистіть від хвостиків, висипте в глибоку ємність і залийте холодною водою. Ретельно промийте і злийте воду.
Викладіть ягоди в казан або в ківш з антипригарним дном, каструлю. Засипте цукровим піском і перемішайте. Залиште на 20 хвилин, щоб полуниця виділила сік. Додавати воду не потрібно, інакше джем може вийти рідким.
Після цього помістіть ємність на плиту, включите мінімальний нагрів і млоїте вміст ємності близько 25-30 хвилин, поки ягоди не стануть м'якими.
Перелийте масу в глибоку ємність і отпюріруйте занурювальним блендером. Можете це зробити прямо в казані або в ковші, якщо не боїтеся пошкодити покриття.
Після чого ще раз доведіть полуничний джем до кипіння в ємності на мінімальному нагріві. Якщо хочете закатати його на зиму, то розлийте киплячим в простерилізовані банки і відразу ж закрутіть їх гарячими кришками.
Якщо ви приготували ласощі до випічки, то дайте йому охолонути, а потім викладіть в банку або в контейнер, зберігайте в холодильнику. Термін придатності варення - 1 тиждень при зберіганні на холоді.