Рецепт Густий джем з «Вікторії» фото

Густий джем з «Вікторії»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення
Літні
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Ароматний, густий джем з полуниці стане прекрасним дуетом не тільки до свіжоспеченої випічці, але і просто до чашечки гарячого чаю або кави. Від такого ласощі ніхто не зможе відязикатися.

Опис приготування:

Джем можна закатати на зиму, розливаючи його гарячим в ошпарені банки, але не забудьте залишити собі трохи полуничного десерту на пробу. Якщо немає випічки, то його можна подати з підсмаженими тостами і вершковим маслом або з будь-яким печивом.

  • Полуниця - 0, 6 кілограма (сорт"Вікторія" )
  • Цукор - 0, 4 кілограма
густий джем з
Підготуйте інгредієнти.
густий джем з
Полуницю очистіть від хвостиків, висипте в глибоку ємність і залийте холодною водою. Ретельно промийте і злийте воду.
густий джем з
Викладіть ягоди в казан або в ківш з антипригарним дном, каструлю. Засипте цукровим піском і перемішайте. Залиште на 20 хвилин, щоб полуниця виділила сік. Додавати воду не потрібно, інакше джем може вийти рідким.
густий джем з
Після цього помістіть ємність на плиту, включите мінімальний нагрів і млоїте вміст ємності близько 25-30 хвилин, поки ягоди не стануть м'якими.
густий джем з
Перелийте масу в глибоку ємність і отпюріруйте занурювальним блендером. Можете це зробити прямо в казані або в ковші, якщо не боїтеся пошкодити покриття.
густий джем з
Після чого ще раз доведіть полуничний джем до кипіння в ємності на мінімальному нагріві. Якщо хочете закатати його на зиму, то розлийте киплячим в простерилізовані банки і відразу ж закрутіть їх гарячими кришками.
густий джем з
Якщо ви приготували ласощі до випічки, то дайте йому охолонути, а потім викладіть в банку або в контейнер, зберігайте в холодильнику. Термін придатності варення - 1 тиждень при зберіганні на холоді.

Схожі рецепти