Варення з «Вікторії»
(покроковий рецепт з фото)
"вікторією" прийнято називати окультурену суницю. Вона схожа на полуницю по виду і смаку. І кожна господиня прагне зварити з неї ароматне і смачно варення! дивимося рецепт!
Для варення відберіть тільки стиглі невеликі ягоди. Дбайливо промийте і обірвіть хвостики, пересипьтецукром і залиште стікати соком. Коли цукор повністю розтане в полуничному соку, приступите до варіння. Обов'язково простерилизуйте баночки для зберігання варення і кришки.
Дотримуйтесь моїм рецептом, як приготувати варення з "вікторії", і у вас все вийде. Хай щастить!
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Підготуйте все необхідне для консервації: свіжі ягоди, цукор. Приступимо!
Ягоди полуниці переберіть і ретельно промийте під проточною водою. Дайте волозі повністю стекти.
Обірвіть хвостики. Зважте полуницю, на кожен кілограм потрібно додати кілограм цукру.
Пересипайте шарами цукром полуницю.
Пересипьте всю полуницю цукром і залиште стікати соком. За часом це може зайняти від 7 до 12 годин, в залежності від "вологості" ягоди. Поливна полуниця більш соковита.
Коли сік майже покриє полуницю, значить пора варити варення. Доведіть масу до кипіння, зменшіть вогонь і проваріть хвилинку. Зніміть з вогню, остудіть майже повністю її. Потім знову доведіть до кипіння і остудіть. Таку процедуру потрібно проробити три рази. На третій раз знімайте піну, готуйте баночки і кришки.
Гаряче варення розлийте по стерильним баночках, накрийте кришками і закатати спеціальним ключем. Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження. Після можна прибрати варення для зберігання в прохолодне місце.