Домашнє вино з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)
Покупне вино не зрівняється з домашнім, приготованим з любов'ю і умілими руками. Спробуйте зробити таке самостійно за рецептом, як приготувати домашнє вино з чорноплідної горобини.
Вино можна зробити зі свіжої ягоди або замороженої, а також соку. Запасіться терпінням, адже процес бродіння і дозрівання напою триває не один тиждень. Коли вино набуло світлий відтінок, можете розлити його по пляшках і відправити в темне місце для дозрівання. Таке вино можете подавати на святковий стіл, у нього приємний солодкуватий присмак.
- Чорноплідна горобина - 5 кілограм
- Цукровий пісок - 3 кілограма
- Вода фільтрована - 1 літр
- Ізюм - 100 грам
1
Ягоди зірвіть з гілочок і очистіть від листя і сміття, викладіть в друшляк і промийте дуже добре.
2
Перекладіть ягоду в емальовану каструлю і подрібніть за допомогою погружного блендера або вручну.
3
Засипте ягоди цукром і перемішайте, залиште до розчинення цукру, кожен день гарненько перемішайте (5-10 днів).
4
Як тільки ягоди спливли, а цукор розчинився, зберіть ягоди і вичавіть з них сік, відправте його в холодильник, а макуха залийте 1 літром води, залиште на 3 діб.
5
Через три дні знову зберіть макуха і знову гарненько відіжміть. Всі отримані соки з'єднайте з раніше приготованим, макуха можете тепер викинути.
6
Всю рідину процідити через сито в банку, додайте родзинки і встановіть гідрозатвор.
7
Як тільки помітили, що бродіння закінчилося, злийте вино з осаду і розлийте його по пляшках, закрийте і відправте в темне місце для дозрівання на кілька місяців.