Рецепт Морс з чорноплідної горобини фото

Морс з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорноплідна горобина
Низькокалорійні
На полуденок
Напої , Морс
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Початок осені - час дозрівання чорноплідної горобини або аронії. Ягода ця терпка, багато її не з'їси, але цінується вона за унікальні властивості, з неї дуже добре приготувати смачний і корисний морс.

Опис приготування:

Якщо у вашому розпорядженні опинилися ягоди чорноплідної горобини і ви не знаєте, що з нею робити, приготуйте смачний і корисний напій - морс з чорноплідної горобини. Як його приготувати, дивіться в покрокової інструкції до рецептом.

  • Чорноплідна горобина - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Лимон - 0, 5 склянки
  • Вода - 3 L
морс з чорноплідної горобини - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 2
Поставте воду для кип'ятіння, в цей час промийте ягоди, засипте в блендер, можна подрібнити занурювальним блендером.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 3
Подрібніть ягоди.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 4
Відіжміть сік половинки лимона.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 5
Підготуйте склянки для красивої подачі напою, проведіть часточкою лимона по обідку склянки і занурте в цукровий пісок.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 6
Виходить красиво і святково.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 7
Викладіть подрібнені ягоди в кип'ячену воду, влийте лимонний сік, всипте цукор і добре розмішайте.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 8
Обробіть морс через сито.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 9
Після такого проціджування, залишаться ще маленькі насіння, які впадуть на дно, але якщо хочете позбутися і від них, процідіть через марлевий шар. Прохолодний.
морс з чорноплідної горобини - фото крок 10
Охолоджений напій готовий до подачі, це смачно і дуже корисно, суцільні вітаміни!

Схожі рецепти