Кисіль з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)
Любителям напоїв власного приготування хочу запропонувати на замітку дуже простий варіант, як зробити кисіль з чорноплідної горобини в домашніх умовах. Смачний домашній напій!
Це простий рецепт киселю з чорноплідної горобини, який під силу всім. Сік лимона прекрасно підкреслить цукор, але якщо ви любите насичено-солодкий смак, то його можна і не додавати. Експериментуйте, подавайте кисіль як холодним, так і гарячим.
- Горобина - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Лимон - 0.5 штуки
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
1. Ось такий набір інгредієнтів вам потрібно, щоб повторити рецепт приготування киселю з чорноплідної горобини на своїй кухні. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань, а крохмалю - від бажаної консистенції готового напою.
2. Ягоди вимийте як слід і трохи просушіть. Надішліть в чашу блендера і подрібніть. За допомогою сита протріть масу, відставивши сік в сторону на час. Вміст сита викладіть в невелику каструлю, залийте водою і відправте на вогонь. provara про 10-12 хвилин.
3. Крохмаль розчиніть у воді, як слід перемішавши. Після того, як проварилася мезга, знову процідіть через сито, з'єднавши відвар з соком. Всипте цукор, надішліть суміш на плиту, довівши до кипіння.
4. У киплячий сік влийте крохмаль і, постійно помішуючи, знову доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Додайте сік вичавленого лимона. Ось такий вельми нескладний варіант, як приготувати кисіль з чорноплідної горобини. Пригощайтеся!