Наливка з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)
Домашні алкогольні напої смачніше, натуральніше і корисніше покупних. Даний рецепт про те, як приготувати наливку з чорноплідної горобини, ароматну і дуже солодку.
Цей рецепт наливки з чорноплідної горобини не має чіткого зазначення кількості інгредієнтів, так як домашні напої готуються до смаку. Чим більше цукру, тим солодше вийде наливка, а чим більше горілки - тим міцніше. Експериментуйте, і ви знайдете свій ідеальний варіант.
- Чорноплідна горобина - 3 склянки
- Вода - 1 літр
- Вишневе листя - 50-70 штук
- Горілка - 450-750 мілілітрів
- Цукор - 350-500 грам
- Лимонна кислота - 1 Ст. Ложка
1. Горобину вимийте під проточною водою і відправте в каструлю. Товкачем або ложкою розімніть, щоб пішов сік.
2. Влийте холодну воду, і ще трохи розімніть.
3. Для аромату і більш насиченого смаку в приготуванні наливки з чорноплідної горобини використовуються листя вишні, попередньо промиті. При бажанні ви можете використовувати і інші фруктові або ягідні листя. Відставте ємність з ягодами в сторону на півгодини.
4. Через півгодини відправте на вогонь і прогрійте трохи. Кип'ятити поки не потрібно.
5. Сито застеліть марлею, складеної в декілька шарів, і процідіть вміст каструлі.
6. Потім додайте за смаком цукор і лимонну кислоту. Знову поставте на вогонь, на цей раз доведіть до кипіння.
7. Потрібно все як слід перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Зніміть з вогню, трохи прохолодною, і додайте горілку. От і все, наливка з чорноплідної горобини в домашніх умовах готова.