Бекмес з шовковиці
(покроковий рецепт з фото)
Шовковиця володіє чудовими лікувальними властивостями. Її сік рекомендують вживати людям, які хворі на діабет, а також схожими хворобами. Дізнайтеся, як приготувати бекмес з шовковиці.
Бекмес з шовковиці (або вихователь) готують з перестиглих ягід, з яких попередньо слід віджати сік, щоб потім варити його в широкому посуді, помішуючи дерев'яною ложкою. Консистенція готового бекмеса нагадує молодий мед, злегка загуслий і солодкуватий. На основі отриманого соку можна готувати різні солодощі. Хай щастить!
- Шовковиця - 1 кілограм
Акуратно, але при цьому ретельно промийте ягоди шовковиці. Видаліть хвостики.
Тепер потрібно віджати сік шовковиці і довести його до кипіння на повільному вогні. Увага! Сік не повинен кипіти і вирувати. Відразу ж відстоюємо і проціджуємо його.
Після 10-годинного відстоювання процідіть бекмес через подвійний шар марлі. Далі потрібно варити бекмес до випарювання половини (від початкового об'єму). Готовий бекмес нагадує по консистенції мед.
Зберігайте його в чистих скляних баночках в холодильнику.