Джем з шовковиці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Шовковиця - дуже популярна ягода в нашій країні. З неї роблять всілякі компоти і сиропи, желе і варення. Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати джем з шовковиці на зиму.
Джем з шовковиці готується неймовірно просто, навіть швидше, ніж варення з шовковиці. Якщо зазвичай варення з шовковиці вариться в три заходи з перервами (на що йде цілий день або навіть більше), то джем з шовковиці буде готовий вже через годину. Просто подрібніть ягоди в измельчителе або перетріть через сито, засипте цукром і варіть протягом півгодини.
- Шовковиця - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Шовковицю переберіть і промийте.
Перекладіть шовковицю в чашу подрібнювача і пюріруйте до однорідного стану. Якщо немає подрібнювача, шовковицю можна перетерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Але варіант з подрібнювачем найбільш простий і, як на мене, найкраще підходить.
Засипте пюре з шовковиці цукром, перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, варите джем на повільному вогні 30 хвилин. Не забувайте помішувати, щоб джем не пригоріла.
Розлийте джем по чистим стерилізованим банкам і щільно закупорьте його металевими кришками.
Готовий джем з шовковиці ідеально підійде до чаю, стане прекрасною начинкою для пирогів.