Варення з шовковиці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Варення з шовковиці - це просто надзвичайного смаку ласощі. Самі по собі ягідки шовковиці дуже солодкі і соковиті, а проварені з цукром, вони стають ніби медовими. Обов'язково спробуйте!
Рецепт, як приготувати варення з шовковиці на зиму, досить простий і мало чим відрізняється від приготування, наприклад, варення з вишні або полуниці. Проварювати варення будемо в три заходи по 10 хвилин, завдяки цьому ягідки добре зберігають форму, а сік загусає, роблячи варення досить густим. За смаком варення з шовковиці виходить дуже яскравим і насиченим, переплутати цей смак неможливо ні з чим. Таке варення я використовую в якості начинки для пирогів і рогаликів, особливо добре воно підходить для слоек.
- Шовковиця - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Шовковицю я використовую чорну, але можна взяти і білу.
Шовковицю перекладіть в друшляк і промийте під проточною водою. Приберіть всіляке сміття, гілочки і листочки, повинні залишитися тільки чисті ягідки.
Засипте шовковицю цукром, перемішайте і залиште на 2-3 годину, щоб ягідки пустили сік. Після закінчення цього часу додайте лимонної кислоти на кінчику ножа, поставте каструлю з шовковицею на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть варення 10 хвилин на повільному вогні і зніміть з вогню. Залиште варення на 4-5 годин при кімнатній температурі. Потім знову проваріть 10 хвилин і знову зніміть з вогню.
В останній раз проваріть варення 10 хвилин на повільному вогні і розкладіть його по чистим стерилізованим баночках. Засукайте варення металевими кришками.
От і все, варення з шовковиці на зиму готове. Подивіться, яке воно красиве! Чітко видно ягідки шовковиці в густому насиченому соку. Приємного чаювання!