Варення з шовковиці та полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Шовковиця - дуже смачна ягода. А які з неї заготовки можна закатати на зиму! Ароматне і в міру солодке варення з шовковиці та полуниці підкорить вас своїм тонким смаком.
Сьогодні я поділюся з вами простим рецептом, як приготувати варення з шовковиці та полуниці. Полуниця відмінно доповнює делікатний смак шовковиці, додає яскравість і кислинку варення.
- Шовковиця - 1 кілограм
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Ягоди переберіть, видаліть зіпсовані. У шовковиці відріжте хвостики. Промийте під холодною водою, відкиньте на друшляк.
2. Помістіть ягоди в глибоку каструлю, пробийте блендером до однорідності, додайте цукор. На повільному вогні доведіть до кипіння, варіть протягом 20 хвилин. При необхідності зніміть піну.
3. Розкладіть гаряче варення по стерилізованим банкам, закатати кришками. Остудіть і зберігайте в прохолодному місці!