Варення з шовковиці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу порекомендувати вам спробувати повторити це дуже ароматне, насичено-солодке і з пікантною лимонної ноткою варення з шовковиці в домашніх умовах.
Це дуже простий рецепт варення з шовковиці, який підійде як для заготовки на зиму, так і для приготування невеликої порції. Шкірка лимона надає особливий аромат, так що настійно рекомендую не виключати його. Час варіння також залежить від того, який консистенції варення ви хочете отримати в результаті.
- Цукор - 1 кілограм
- Шовковиця - 1 кілограм
- Лимон - 1-2 штук
1. У каструлю відправте вимиті і злегка обсушені ягоди. Дуже важливо ретельно перебрати їх, щоб не попалися погані.
2. Товкачем для картоплі або занурювальним блендером трохи розімніть ягоди. Це заощадить вам трохи часу, і варення з шовковиці в домашніх умовах увариться значно швидше.
3. Додайте цукор, відправте його на вогонь. Після закипання, помішуючи, provara про 5 хвилин. Зніміть варення з вогню, дайте йому повністю охолонути.
4. Паралельно вимийте і висушіть лимони. Акуратно зріжте шкірку, викладіть її в каструлю.
5. З охололого варення акуратно видаліть шкірку, а в каструлю вичавіть сік лимона. Знову поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Якщо варення вам здається рідкуватим, повторіть процес ще раз.
6. Ось і весь секрет, як приготувати варення з шовковиці. Розлийте його по заздалегідь простерилізованою баночках і при бажанні закатати (або просто остудіть, накрийте кришкою і приберіть в холодильник).
Смачного!
Смачного!