Рецепт Джем з вишні і шовковиці фото

Джем з вишні і шовковиці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня , Шовковиця
Рецепти для схуднення
Для дітей
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У шовковиці дуже мало кислот, тому джем з неї прийнято варити з додаванням лимона або вишень. Останній варіант мені особливо до душі. Дивіться, як приготувати джем з вишні і шовковиці.

Опис приготування:

Джем виходить неймовірно красивим і смачним, він солодкий, з легкої вишневої кислинкою. У міру остигання він стає ще густішою. Дуже добре підходить для зимового чаювання! впевнена, що вам сподобається цей смак, пробуйте!

  • Шовковиця - 500 грам
  • Вишня - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
джем з вишні і шовковиці - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти: вишню, шовковицю, цукор і воду. Вода знадобиться для того, щоб полегшити процес подрібнення блендером.
джем з вишні і шовковиці - фото крок 2
Переберія ягоди, відсортуйте стиглі і цілі ягоди від зіпсованих. Вимийте їх ретельно. У шовковиці відріжте зелені хвостики, у вишень видаліть кісточки. Це легко зробити за допомогою трубочки для коктейлів. Блендером пюріруйте ягоди до однорідного стану.
джем з вишні і шовковиці - фото крок 3
Перелийте ягідне пюре в каструлю антипригарним або з нержавійки з товстим дном. Всипте цукор. Перемішайте, щоб цукор розчинився. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
джем з вишні і шовковиці - фото крок 4
Варіть джем на повільному вогні до бажаної густоти, періодично помішуйте дерев'яною ложкою. Щоб отримати густий джем, Очікуваний час варіння - 40 хвилин. В кінці приготування ви побачите, як кісточки шовковичні спливуть. Зберіть їх ложкою і викиньте. Звичайно, все зібрати не вдасться, але більшість видалити вийде.
джем з вишні і шовковиці - фото крок 5
Підготуйте стерильні баночки і кришки. Розлийте гарячий джем по банках. Закрутіть або закатати, смотря какие кришки використовуєте. Переверніть догори дном, остудіть і приберіть в льох або комору для зберігання.

Схожі рецепти