Джем з вишні і шовковиці
(покроковий рецепт з фото)
У шовковиці дуже мало кислот, тому джем з неї прийнято варити з додаванням лимона або вишень. Останній варіант мені особливо до душі. Дивіться, як приготувати джем з вишні і шовковиці.
Джем виходить неймовірно красивим і смачним, він солодкий, з легкої вишневої кислинкою. У міру остигання він стає ще густішою. Дуже добре підходить для зимового чаювання! впевнена, що вам сподобається цей смак, пробуйте!
- Шовковиця - 500 грам
- Вишня - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте необхідні продукти: вишню, шовковицю, цукор і воду. Вода знадобиться для того, щоб полегшити процес подрібнення блендером.
Переберія ягоди, відсортуйте стиглі і цілі ягоди від зіпсованих. Вимийте їх ретельно. У шовковиці відріжте зелені хвостики, у вишень видаліть кісточки. Це легко зробити за допомогою трубочки для коктейлів. Блендером пюріруйте ягоди до однорідного стану.
Перелийте ягідне пюре в каструлю антипригарним або з нержавійки з товстим дном. Всипте цукор. Перемішайте, щоб цукор розчинився. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Варіть джем на повільному вогні до бажаної густоти, періодично помішуйте дерев'яною ложкою. Щоб отримати густий джем, Очікуваний час варіння - 40 хвилин. В кінці приготування ви побачите, як кісточки шовковичні спливуть. Зберіть їх ложкою і викиньте. Звичайно, все зібрати не вдасться, але більшість видалити вийде.
Підготуйте стерильні баночки і кришки. Розлийте гарячий джем по банках. Закрутіть або закатати, смотря какие кришки використовуєте. Переверніть догори дном, остудіть і приберіть в льох або комору для зберігання.