Джем з вишні без кісточок на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Такий джем відмінно зберігається кілька років завдяки тому, що з вишень видалені кісточки. Він густий, солодкий, стане в нагоді для чаювання або як начинка в пиріг або печиво! дивіться!
Є два варіанти джему: коли шматочки ягід відчуваються і коли джем однорідний. Вибирайте те, що за смаком саме вам. Вишеньки без кісточок можна пропустити через м'ясорубку або блендер, можна порізати на 4 частини кожну ягоду, тоді джем буде схожий на густе варення. Щоб отримати дуже густий вишневий джем, необхідно додати в нього сік або пюре яблук або слив, в них багато желирующих речовин. Отже, читайте, як приготувати джем з вишні без кісточок на зиму, і приступимо!
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуйте згідно зі списком інгредієнти.
Ягідки ретельно вимийте, відберіть тільки здорові і стиглі, без ознак хвороб або гнилі. Обірвіть хвостики, видаліть кісточки за допомогою приладу для видалення кісточок або трубочки для коктейлю.
Складіть ягоди в чашу подрібнювача. Я просто пару раз натиснула кнопку машинки, щоб маса не була однорідною, а траплялися шматочки ягід.
Перелийте вишневу масу в каструлю з товстим дном. Краще використовувати нержавійку, в ній не пригорає варення і джем. Влийте воду і доведіть джем до кипіння, варите 20 хвилин.
Через 20 хвилин варіння всипте кілограм цукру і знову доведіть до кипіння масу. Варіть джем до бажаної густоти від 20 хвилин 60.
Вишневий джем готовий!
Заздалегідь підготуйте стерильні баночки і кришки. Я стерилізують банки на пару, це зручно і швидко. Розлийте гарячий джем по банках і закатати спеціальним ключем. Переверніть банки догори дном до їх повного охолодження. Після приберіть для зберігання в прохолодне місце.