Рецепт Вишневий джем без кісточок на зиму фото

Вишневий джем без кісточок на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Страви без випічки
Літні
Солодке, Джеми, Заготовки

Такий джем прекрасно підійде не тільки для чаювання. Також його цілком можна використовувати для начинки пирогів, пиріжків, тістечок. Джем виходить дуже густий, прекрасно тримає форму.

Якщо ви хочете зварити густий джем, то завжди варіть його цим способом: в 3 заходу по 15 хвилин варіння. Варити так можна абсолютно будь-які ягоди.

  • Вишня - 1 кілограм
  • Цукор - 700 грам
  • Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 1
1. Вишню помийте, видаліть гілочки і кісточки.
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 2
2. Засипте зверху цукор, ванільний цукор і, не перемішуючи, залиште на пару годин.
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 3
3. Доведіть до кипіння, варіть на невеликому вогні 15 хвилин, знімаючи піну. Остудіть. Повторіть варіння ще 2 рази (всього вийде 45 хвилин).
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 4
4. Охолодіть і подайте до столу або розкладіть в банки. Смачного!

Схожі рецепти