Рецепт Вишневий джем без кісточок на зиму фото

Вишневий джем без кісточок на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Страви без випічки
Літні
Солодке , Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Такий джем прекрасно підійде не тільки для чаювання. Також його цілком можна використовувати для начинки пирогів, пиріжків, тістечок. Джем виходить дуже густий, прекрасно тримає форму.

Опис приготування:

Якщо ви хочете зварити густий джем, то завжди варіть його цим способом: в 3 заходу по 15 хвилин варіння. Варити так можна абсолютно будь-які ягоди.

  • Вишня - 1 кілограм
  • Цукор - 700 грам
  • Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 1
1. Вишню помийте, видаліть гілочки і кісточки.
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 2
2. Засипте зверху цукор, ванільний цукор і, не перемішуючи, залиште на пару годин.
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 3
3. Доведіть до кипіння, варіть на невеликому вогні 15 хвилин, знімаючи піну. Остудіть. Повторіть варіння ще 2 рази (всього вийде 45 хвилин).
вишневий джем без кісточок на зиму - фото крок 4
4. Охолодіть і подайте до столу або розкладіть в банки. Смачного!

Схожі рецепти