Вишневий джем без кісточок на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Такий джем прекрасно підійде не тільки для чаювання. Також його цілком можна використовувати для начинки пирогів, пиріжків, тістечок. Джем виходить дуже густий, прекрасно тримає форму.
Якщо ви хочете зварити густий джем, то завжди варіть його цим способом: в 3 заходу по 15 хвилин варіння. Варити так можна абсолютно будь-які ягоди.
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
1. Вишню помийте, видаліть гілочки і кісточки.
2. Засипте зверху цукор, ванільний цукор і, не перемішуючи, залиште на пару годин.
3. Доведіть до кипіння, варіть на невеликому вогні 15 хвилин, знімаючи піну. Остудіть. Повторіть варіння ще 2 рази (всього вийде 45 хвилин).
4. Охолодіть і подайте до столу або розкладіть в банки. Смачного!