Вишневий джем без кісточок на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Такий джем прекрасно підійде не тільки для чаювання. Також його цілком можна використовувати для начинки пирогів, пиріжків, тістечок. Джем виходить дуже густий, прекрасно тримає форму.
Опис приготування:
Якщо ви хочете зварити густий джем, то завжди варіть його цим способом: в 3 заходу по 15 хвилин варіння. Варити так можна абсолютно будь-які ягоди.
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
1. Вишню помийте, видаліть гілочки і кісточки.
2. Засипте зверху цукор, ванільний цукор і, не перемішуючи, залиште на пару годин.
3. Доведіть до кипіння, варіть на невеликому вогні 15 хвилин, знімаючи піну. Остудіть. Повторіть варіння ще 2 рази (всього вийде 45 хвилин).
4. Охолодіть і подайте до столу або розкладіть в банки. Смачного!