Джем з сливи без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
З жовтої медової сливи виходить дуже смачний і ароматний джем. Рецепт приготування простий, а в результаті вдала заготовка на зиму. Джем можна подати до чаю, доповнити млинці, сирники або десерт.
У мене дуже солодка зливу, тому на 2 кілограма очищеної сливи я додам 700 грам цукру. Якщо ж зливу з кислинкою - додавайте 1 кг. На дно каструлі можна налити столову ложку води, а потім насипати сливу, такий спосіб виключить пригорання повидла, і посуд, обов'язково, повинна бути з товстим дном.
- Слива - 2 кілограма
- Цукор - 700 грам
Побудувати басейн і цукор.
Сливу моєму і видаляємо з неї кісточки. Кладемо сливу в каструлю або в сотейник з товстим дном.
Додаємо цукор і ставимо на слабкий вогонь.
Слива швидко пускає сік. Цукор розчиняється. Готуємо на мінімальному вогні без кришки.
Слива варилася 1 годину 20 хвилин. Коли джем стає густішим його потрібно періодично помішувати.
Готовий джем інтенсивно перемішуємо до однорідної консистенції і киплячим кладемо в стерильні банки. Закочує металевими кришками.
Slivovиy варення готове. Пригощайтеся!