Рецепт Джем з сливи без кісточок фото

Джем з сливи без кісточок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Рецепти для схуднення
Для дітей
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З жовтої медової сливи виходить дуже смачний і ароматний джем. Рецепт приготування простий, а в результаті вдала заготовка на зиму. Джем можна подати до чаю, доповнити млинці, сирники або десерт.

Опис приготування:

У мене дуже солодка зливу, тому на 2 кілограма очищеної сливи я додам 700 грам цукру. Якщо ж зливу з кислинкою - додавайте 1 кг. На дно каструлі можна налити столову ложку води, а потім насипати сливу, такий спосіб виключить пригорання повидла, і посуд, обов'язково, повинна бути з товстим дном.

  • Слива - 2 кілограма
  • Цукор - 700 грам
джем з сливи без кісточок - фото крок 1
Побудувати басейн і цукор.
джем з сливи без кісточок - фото крок 2
Сливу моєму і видаляємо з неї кісточки. Кладемо сливу в каструлю або в сотейник з товстим дном.
джем з сливи без кісточок - фото крок 3
Додаємо цукор і ставимо на слабкий вогонь.
джем з сливи без кісточок - фото крок 4
Слива швидко пускає сік. Цукор розчиняється. Готуємо на мінімальному вогні без кришки.
джем з сливи без кісточок - фото крок 5
Слива варилася 1 годину 20 хвилин. Коли джем стає густішим його потрібно періодично помішувати.
джем з сливи без кісточок - фото крок 6
Готовий джем інтенсивно перемішуємо до однорідної консистенції і киплячим кладемо в стерильні банки. Закочує металевими кришками.
джем з сливи без кісточок - фото крок 7
Slivovиy варення готове. Пригощайтеся!

Схожі рецепти