Рецепт Варення зі сливи без кісточок фото

Варення зі сливи без кісточок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Слива
На полуденок
Заготовки, Варення

Неймовірне ніжне і смачне варення виходить завдяки рецептом, як приготувати варення зі сливи без кісточок. Вся родзинка його приготування в тому, що частина слив потрібно подрібнити через м'ясорубку.

Сливове варення відмінно підходить для випічки пирогів, кексів, а також його подають до чаю. На приготування ви витратите багато часу, але результат вас дуже порадує. Воно виходить дуже ніжним, з приємною текстурою. Кісточку можна дістати за допомогою спеціального приладу, але сьогодні покажу простий і економний рецепт, як видалити її ножем.

  • Зливи - 1, 8-2 кілограма
  • Цукровий пісок - 675 грам
  • Пектин - 1 Ст. Ложка
варення зі сливи без кісточок - фото крок 1
1. Зливи можете використовувати як декількох сортів, так і одного. Гарненько вимийте фрукти і відріжте половину від кожного, змістити в сторону, так зможете обрізати кісточку.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 2
2. Виходить, що сливи розрізані на кілька шматочків, перекладіть їх у велику миску.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 3
3. Додайте до слив цукровий пісок і пектин, гарненько перемішайте сливи руками і відправте на добу в холодильник.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 4
4. Через 24 години дістаньте миску зі сливами, виходить ще й багато соку.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 5
5. Половину злив пропустіть через м'ясорубку, а потім перекладіть все у велику каструлю або в широкий таз.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 6
6. Надішліть каструлю на вогонь і варіть після закипання до зменшення маси на чверть, прибирайте з'явилася пінку.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 7
7. Перевірте варення на готовність, для цього капніть кілька крапель на охолоджену ложку, воно повинно бути густим.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 8
8. Гарненько вимийте банки з кришками, потім простерилизуйте їх.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 9
9. Розкладіть кипляче варення по банкам і протріть серветками горлечко, щоб зручно було закупорювати.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 10
10. Гарненько закрийте банки кришками і переверніть, залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
варення зі сливи без кісточок - фото крок 11
11. Готове варення приберіть на зберігання в комору і використовуйте при необхідності.

Схожі рецепти