Варення зі сливи без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірне ніжне і смачне варення виходить завдяки рецептом, як приготувати варення зі сливи без кісточок. Вся родзинка його приготування в тому, що частина слив потрібно подрібнити через м'ясорубку.
Сливове варення відмінно підходить для випічки пирогів, кексів, а також його подають до чаю. На приготування ви витратите багато часу, але результат вас дуже порадує. Воно виходить дуже ніжним, з приємною текстурою. Кісточку можна дістати за допомогою спеціального приладу, але сьогодні покажу простий і економний рецепт, як видалити її ножем.
- Зливи - 1, 8-2 кілограма
- Цукровий пісок - 675 грам
- Пектин - 1 Ст. Ложка
1. Зливи можете використовувати як декількох сортів, так і одного. Гарненько вимийте фрукти і відріжте половину від кожного, змістити в сторону, так зможете обрізати кісточку.
2. Виходить, що сливи розрізані на кілька шматочків, перекладіть їх у велику миску.
3. Додайте до слив цукровий пісок і пектин, гарненько перемішайте сливи руками і відправте на добу в холодильник.
4. Через 24 години дістаньте миску зі сливами, виходить ще й багато соку.
5. Половину злив пропустіть через м'ясорубку, а потім перекладіть все у велику каструлю або в широкий таз.
6. Надішліть каструлю на вогонь і варіть після закипання до зменшення маси на чверть, прибирайте з'явилася пінку.
7. Перевірте варення на готовність, для цього капніть кілька крапель на охолоджену ложку, воно повинно бути густим.
8. Гарненько вимийте банки з кришками, потім простерилизуйте їх.
9. Розкладіть кипляче варення по банкам і протріть серветками горлечко, щоб зручно було закупорювати.
10. Гарненько закрийте банки кришками і переверніть, залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
11. Готове варення приберіть на зберігання в комору і використовуйте при необхідності.