Варення з вишні без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Нескладний рецепт смачного і корисного варення з вишні без кісточок, призначений для тих, хто любить ласувати солодощами без незручностей - кісточок або бажає додавати це варення в інші страви.
Приготування варення з вишні без кісточок досить тривалий процес, однак він не забирає багато сил, особливо якщо у вас є спеціальна машинка з видалення кісточок з вишні. Потрібно розуміти, що варення з вишні з кісточками і без кісточок варяться по абсолютно різними рецептами, тому ні в якому разі не можна плутати техніки приготування. Для приготування цього варення знадобитися вишня цукор і вода. Якщо вишня кисла, то за смаком потрібно додавати більше цукру і навпаки, якщо вишня сама по собі солодка, то краще додати менше цукру, і приготувати варення більш корисним і менш калорійним.
- Вишня - 1 літр
- Цукор - 1 - 1, 5 кілограма
- Вода - 250 грам
Ретельно промити ягоду, перебрати від сміття, видалити плодоніжки, витягнути кісточки (або за допомогою спеціальної машинки, або в ручну за допомогою англійської шпильки або ложечки)
Засипати вишню цукром і даємо їй постояти, і найголовніше, пустити сік.
Тепер найвідповідальніший момент. Варити ягоду необхідно на повільному вогні в 3-4 підходи по 5-10 хвилин, між підходами робляться перерви на 1-2 годину. Під час варіння вишню потрібно перемішувати дерев'яною ложкою і знімати пінку.
Після останньої варіння майбутньому варення дати трошки постояти і охолонути, після чого розлити по стерилізованим банкам і закатати.