Кисіль з шовковиці
(покроковий рецепт з фото)
Шовковиця - соковита смачна ягода, з якої можна приготувати багато різних десертів, і напоїв. Сьогодні розповім вам, як приготувати кисіль з шовковиці. Він виходить в міру солодким, делікатним.
У напоїв з шовковиці тонкий, делікатний смак, тому обов'язково додавайте до цієї ягоди більш кислі фрукти або ягоди. Наприклад, лимонний сік. Шовковицю можна протерти через сито або перебити в пюре за допомогою блендера.
- Шовковиця - 2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
- Сік лимонний - 3-4 Ст. Ложок
Шовковицю переберіть, видаліть зіпсовану ягоду, хвостики. Промийте ягоду холодною водою, відкиньте на друшляк.
Шовковицю протріть через сито або пробийте блендером. Крохмаль залийте холодною водою (1 стек.).
Пюре шовковиці залийте водою, додайте цукор, доведіть до кипіння. Влийте тонкою цівкою розведений крохмаль, перемішайте. Влийте лимонний сік, доведіть до кипіння, зніміть з вогню.
Кисіль повністю остудіть. Смачного!