Рецепт Кисіль з шовковиці фото

Кисіль з шовковиці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Шовковиця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Літні , Десерт , Полудень
Солодке , Напої , Кислий
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Шовковиця - соковита смачна ягода, з якої можна приготувати багато різних десертів, і напоїв. Сьогодні розповім вам, як приготувати кисіль з шовковиці. Він виходить в міру солодким, делікатним.

Опис приготування:

У напоїв з шовковиці тонкий, делікатний смак, тому обов'язково додавайте до цієї ягоди більш кислі фрукти або ягоди. Наприклад, лимонний сік. Шовковицю можна протерти через сито або перебити в пюре за допомогою блендера.

  • Шовковиця - 2 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 2 L
  • Сік лимонний - 3-4 Ст. Ложок
кисіль з шовковиці - фото крок 1
Шовковицю переберіть, видаліть зіпсовану ягоду, хвостики. Промийте ягоду холодною водою, відкиньте на друшляк.
кисіль з шовковиці - фото крок 2
Шовковицю протріть через сито або пробийте блендером. Крохмаль залийте холодною водою (1 стек.).
кисіль з шовковиці - фото крок 3
Пюре шовковиці залийте водою, додайте цукор, доведіть до кипіння. Влийте тонкою цівкою розведений крохмаль, перемішайте. Влийте лимонний сік, доведіть до кипіння, зніміть з вогню.
кисіль з шовковиці - фото крок 4
Кисіль повністю остудіть. Смачного!

Схожі рецепти