Ікра кабачкова як в дитинстві
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю, як в дитинстві мама варила ікру, вона голосно булькала, кипіла і так смачно пахла. А ми не могли дочекатися поки вона охолоне, щоб намазати на шматочок цеглинки… Сьогодні розповім вам, як приготувати ікру кабачкову, як в дитинстві!
Отже, всі овочі потрібно вимити і очистити від шкірки, це стосується і томатів. Кабачки підійдуть будь-які, навіть перезрілі, тільки обов'язково зніміть з них шкірку, видаліть все насіння, а після зважте. В ікру можна покласти свіжі помідори або томатну пасту, в інгредієнтах я вказала кількість. Давайте дивитися?
- Кабачок - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 350 грам
- Помідори - 200 грам (або 1 ст. L. Томатної пасти)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Підготуйте овочі, спеції, олія. Приступимо!
2. Кабачки очистіть від шкірки, поріжте крупно і пропустіть через м'ясорубку або скористайтеся чоппером.
3. Виходить ось така дрібна крихта. Також вступите з цибулею і томатами. Але перед подрібненням з томатів зніміть шкірку.
4. З'єднайте кабачки з цибулею і томатом, перемішайте і доведіть масу до кипіння, варите 30 хвилин.
5. Додайте сіль, цукор, щіпку перцю меленого і рослинне масло. Перемішайте. Варіть ще 10 хвилин. Якщо використовуєте томатну пасту замість помідор, то додавайте її зараз, зі спеціями і маслом.
6. Кабачкова ікра готова. Їсти її можна теплою чи холодною, можна закатати в банки на зиму.
7. Приємного!