Печиво як в дитинстві
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з пісочного тіста, яке робиться з залученням м'ясорубки, щоб ласощі вийшло в формі черепашки або хризантеми. Випічку придумали ще в радянські часи, рецепт простий і бюджетний.
Приготувати печиво як дитинстві дуже просто, впорається навіть дитина. Інгредієнти доступні і як правило є завжди під рукою. Мінімум зусиль, не потрібно мучитися з розкочуванням тесту і використовувати спеціальні вирубки для печива, всю роботу виконає м'ясорубка. Печиво виходить трохи розсипчасте зовні і м'яке всередині. З чаєм або молоком - дуже смачно! Чи не відмовляться ні діти, ні дорослі!
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 125 грам (або маргарину)
- Цукор - 140 грам
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400 грам
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Молоко - 1 Ст. Ложка (для змазування)
- Мак - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з сіллю, цукром і ваніліном.
Додайте борошно, розпушувач і розм'якшене масло.
Перемішайте все спочатку ложкою, потім руками замісити тісто.
Тісто не повинно липнути до рук і повинно бути досить м'яким і еластичним.
Готове тісто пропустіть через м'ясорубку, відрізаючи ножем виходять з решітки джгутики, після того, як вони досягнуть в довжину 4-5 см.
Печиво викладайте на деко, застелене пергаментом, надаючи йому за бажанням руками потрібну форму. Можна закрутити тісто по колу, злегка перекрутити краю або залишити в первозданному вигляді. Обов'язково майбутнє печиво викладайте на деякій відстані один від одного, так як воно збільшиться в розмірах.
Жовток з'єднайте з молоком і змастіть печиво зверху. Посипте маком. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
Печиво як в дитинстві готове. Смачного!