Зелені помідори з хріном на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Багато власників власних городів знають, що восени на грядках залишається багато зелених помідорів, які в зв'язку з похолоданням вже не пристигаючі. І що ж робити з цими помідорами?
Сьогодні я покажу відмінний рецепт, що робити із зеленими помідорами. Така гостра закуска обов'язково сподобається всім, хто любить гострі зимові заготовки. Такі мариновані помідорчики можна подати навіть до святкового столу, щоб доповнити ситні м'ясні страви - всі будуть в захваті! Обов'язково спробуйте приготувати зелені помідори з хріном на зиму.
- Зелені помідори - 500 грам
- Корінь хрону - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 20 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі промийте. Солодкий перець очистіть від плодоніжок і насіння.
Помідори розрізати навпіл. Якщо помідор занадто великий, розріжте його на 4 частини.
Підготуйте гостру заправку. Очистіть корінь хрону, розріжте на кілька частин, і разом з очищеним часником і перцем пропустіть через м'ясорубку.
У чисту баночку складіть помідори, чергуючи шари гострою заправкою з хріном.
Приготуйте маринад. Змішайте воду, цукор, сіль, оцет і доведіть до кипіння.
Залийте маринадом баночку з помідорами.
Простерилизуйте заготовку в киплячій воді протягом 10 хвилин.
Засукайте баночку металевою кришкою. Переверните, залиште до повного охолодження.