Зелені помідори часточками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У сезон зелених помідор, пропоную рецепт відмінною закуски на зиму. У міру гострої і смачною. Вона добре підійде до м'яса, рибі, птиці, відварного картоплі.
Закуски і салати із зелених помідорів займають особливе місце на обідньому столі. Якщо консервованими червоними помідорами нікого не здивуєш, з них не можна приготувати салат, то зелені і після термічної обробки добре тримають форму. Така закуска виглядає святково і володіє прекрасними смаковими якостями завдяки часнику, укропу, Остра перцю. Якщо ви не любите гострі страви, то замініть гострий перець на солодкий. Помідори беріть тверді, без ушкоджень. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.
- Помідори зелені - 1 кілограм
- Перець червоний гострий - 1 штука
- Сіль - 20 грам
- Цукор - 30 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кріп - 10 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування зелених помідорів на зиму.
Зелені помідори помийте і наріжте на чотири частини.
Червоний гострий перець, часник і кріп наріжте.
У каструлю викладіть нарізані помідори, червоний перець, часник і кріп.
Додайте сіль і цукор.
Перемішайте помідори, червоний перець, кріп, часник, сіль і цукор. Поставте каструлю в холодильник на дві години, щоб овочі пустили сік.
Після дістаньте каструлю з холодильника, поставте на плиту і тушкуйте помідори на мінімальному вогні 10-12 хвилин. В кінці налийте оцет і перемішайте.
Розкладіть помідори в стерилізовані банки.
Баночки закатати кришками, переверніть і закутайте ковдрою. Тримайте так до повного охолодження банок. Зберігайте закуску із зелених помідорів в прохолодному приміщенні.