Мариновані зелені помідори
(покроковий рецепт з фото)
Осінь в самому розпалі і збір врожаю добігає кінця. А в парниках все ще залишаються зелені помідори, які набрали повну силу, але почервоніти не встигнуть. Не поспішайте викидати їх. Ми їх замарінуем!
Такі помідори виходять дуже смачними і сильним. Для цих цілей підійдуть повністю сфорязикні, але не встигли дозріти помідори. Якщо помідори будуть на стадії формування, ви отримаєте дуже гіркий смак, який не зможете ні чим перебити. Вони чудово підійдуть в якості закуски або доповнення до м'яса і птиці. А робляться вони дуже просто і досить швидко. Смачного!
- Помідор - 1.3 кілограма (зелені)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Часник - 8 зубчиків
- Вода - 750 мілілітрів
- Гвоздика - 4 штуки
- Перець духмяний - 12 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чорний перець - 15 штук
- Петрушка - 30 грам
- Гірчиця листова - 20 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Покладіть на дно стерилізованих банок петрушку, гірчицю і нарізаний часник.
Покладіть помідору по плечики.
У воду додайте сіль, цукор і спеції. Варіть 3 хвилини. Влийте оцет, доведіть до кипіння і розлийте маринад разом зі спеціями по банкам до самого верху, закатати. Укутайте до охолодження.