Рецепт Зелені помідори «соточку» фото

Зелені помідори «соточку»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Зелені помідори
Літні
Заготовки, Солоне, Маринування

На вулиці дощі, холод, залишки врожаю зібрані, але він не весь дозрів. Зелені помідори, маленькі бурячок і морквини нудьгують в куточку, а Ви думаєте, що ж з ними зробити. Хочу запропонувати варіант смачної закуски з цього, здавалося б, невдалого врожаю. Заходьте, готуватимемо!

Ця заготовка робиться цілком швидко і просто. З цієї кількості інгредієнтів виходить чотири 1, 5 банки. Якщо будите робити подвійну заливку, то банки можна і не стерилізувати. Розсіл потрібно наливати під саме горло. Раджу робити все точно за рецептом, інакше я за результат не ручаюсь. Смачного!

  • Помідор - 3 кілограма (зелені)
  • Буряк - 100 грам
  • Морква - 100 грам
  • Перець болгарський - 100 грам
  • Петрушка - 50 грам
  • Кріп - 50 грам
  • Яблуко - 3 штуки
  • Часник - 100 грам
  • Сіль - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Оцет 9% - 100 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Вода - 1.5 L
  • Перець духмяний - 8 штук
зелені помідори
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
зелені помідори
Натріть на крупній тертці буряк і морква.
зелені помідори
Яблука наріжте часточками.
зелені помідори
Поріжте зелень, болгарський перець і натріть часник.
зелені помідори
Все перемішайте.
зелені помідори
Розкладіть масу в стерилізовані банки.
зелені помідори
Налийте в сотейник воду і доведіть до кипіння. Додайте цукор, сіль, олія, перець. Кип'ятіть протягом 3 хвилин. Додайте оцет, знову доведіть до кипіння і залийте гарячим маринадом банки.
зелені помідори
Засукайте банки і укутайте до охолодження.
зелені помідори
Смачного!

Схожі рецепти