Зелені помідори «соточку»
(покроковий рецепт з фото)
На вулиці дощі, холод, залишки врожаю зібрані, але він не весь дозрів. Зелені помідори, маленькі бурячок і морквини нудьгують в куточку, а Ви думаєте, що ж з ними зробити. Хочу запропонувати варіант смачної закуски з цього, здавалося б, невдалого врожаю. Заходьте, готуватимемо!
Ця заготовка робиться цілком швидко і просто. З цієї кількості інгредієнтів виходить чотири 1, 5 банки. Якщо будите робити подвійну заливку, то банки можна і не стерилізувати. Розсіл потрібно наливати під саме горло. Раджу робити все точно за рецептом, інакше я за результат не ручаюсь. Смачного!
- Помідор - 3 кілограма (зелені)
- Буряк - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Перець болгарський - 100 грам
- Петрушка - 50 грам
- Кріп - 50 грам
- Яблуко - 3 штуки
- Часник - 100 грам
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Оцет 9% - 100 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Вода - 1.5 L
- Перець духмяний - 8 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Натріть на крупній тертці буряк і морква.
Яблука наріжте часточками.
Поріжте зелень, болгарський перець і натріть часник.
Все перемішайте.
Розкладіть масу в стерилізовані банки.
Налийте в сотейник воду і доведіть до кипіння. Додайте цукор, сіль, олія, перець. Кип'ятіть протягом 3 хвилин. Додайте оцет, знову доведіть до кипіння і залийте гарячим маринадом банки.
Засукайте банки і укутайте до охолодження.
Смачного!