Закачування горошку
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що закачування горошку на зиму завжди буде актуальною. Взимку багато свят, відповідно, горошок знадобиться для приготування традиційного салату "олів'є" і інших популярних страв.
Перш за все ретельно простерилизуйте банки, в яких будете зберігати горох. З досвіду скажу, що найзручніше заготовлювати консервацію в банках об'ємом 0, 5 L. Консервований горох можна використовувати взимку по-різному: додавати в салати, подавати замість гарніру, готувати рагу або м'ясні страви. Закачування горошку в домашніх умовах - це зовсім нескладно!
- Горох зелений - 300 грам (очищений)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
В першу чергу перебираємо, промиваємо і очищаємо горошок.
Заливаємо горох водою, додаємо сіль і цукор. Кип'ятимо на середньому вогні, потім варимо ще 20 хвилин.
Відкидаємо горошок на друшляк.
Проціджуємо розсіл від горошку через марлю.
Розкладаємо горох по стерилізованих банках. Заливаємо розсолом майже до верху.
Прикрийте банки кришками і помістіть на дно каструлі, попередньо підклавши рушник. Влийте воду (до половини банки). Кип'ятіть на повільному вогні 20 хвилин (банки 0, 5 L) і 30 хвилин (літрові банки). Потім витягуємо банки, щільно закручуємо кришками і перевертаємо до повного охолодження.
Зберігаємо горох в прохолодному місці. Смачного!