Рецепт Закачування горошку фото

Закачування горошку
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Бобові , Горох
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Думаю, що закачування горошку на зиму завжди буде актуальною. Взимку багато свят, відповідно, горошок знадобиться для приготування традиційного салату"Олів'є" і інших популярних страв.

Опис приготування:

Перш за все ретельно простерилизуйте банки, в яких будете зберігати горох. З досвіду скажу, що найзручніше заготовлювати консервацію в банках об'ємом 0, 5 L. Консервований горох можна використовувати взимку по-різному: додавати в салати, подавати замість гарніру, готувати рагу або м'ясні страви. Закачування горошку в домашніх умовах - це зовсім нескладно!

  • Горох зелений - 300 грам (очищений)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
закачування горошку - фото крок 1
В першу чергу перебираємо, промиваємо і очищаємо горошок.
закачування горошку - фото крок 2
Заливаємо горох водою, додаємо сіль і цукор. Кип'ятимо на середньому вогні, потім варимо ще 20 хвилин.
закачування горошку - фото крок 3
Відкидаємо горошок на друшляк.
закачування горошку - фото крок 4
Проціджуємо розсіл від горошку через марлю.
закачування горошку - фото крок 5
Розкладаємо горох по стерилізованих банках. Заливаємо розсолом майже до верху.
закачування горошку - фото крок 6
Прикрийте банки кришками і помістіть на дно каструлі, попередньо підклавши рушник. Влийте воду (до половини банки). Кип'ятіть на повільному вогні 20 хвилин (банки 0, 5 L) і 30 хвилин (літрові банки). Потім витягуємо банки, щільно закручуємо кришками і перевертаємо до повного охолодження.
закачування горошку - фото крок 7
Зберігаємо горох в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти