Биточки з картоплі, лосося і зеленого горошку
(покроковий рецепт з фото)
Биточки бувають не тільки м'ясними, але і рибними, і овочевими. Я пропоную приготувати картопляні биточки з яскравими і корисними додатковими інгредієнтами - рибкою і зеленим горошком. Буде смачно!
"а чи не простіше приготувати картопляне пюре, запекти рибу і подати це все з горошком? " - запитаєте ви. Простіше, але на тарілках у 3-4 людина ваш варіант, приготований з даної кількості продуктів, буде виглядати бідно, ви не знаходите? Тому давайте приготуємо смачні биточки, яким всі будуть раді, тим більше, що можна використовувати залишки пюре від вчорашнього обіду або вечері
- Картопля - 4-5 штук (відварений і подрібнений в пюре)
- Філе лосося - 200-250 грам
- Горошок зелений - 2/3 склянки
- Цибуля зелена - 5-6 штук (пір'я)
- Зелень кропу - 2-3 штук (гілочки)
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
1. Якщо у вас немає готового пюре, очистіть картопля і відваріть його до готовності. А потім візьмемося за рибу. Поливаємо філе лимонним соком, посолити і поперчити (солі і перцю по щіпці).
2. І запікаємо в духовці хвилин 10 або приготуємо в мікрохвильовці на великої потужності хвилин 5-6.
3. Горошок відварити в підсоленій воді хвилин 8-10, потім перекладаємо в миску з водою і льодом, так горошок залишиться зеленим.
4. Картопля готовий, стовчені його в пюре. Якщо будете використовувати картопляне пюре від вчорашнього обіду і воно у вас було приготовлено з молоком, додайте трохи борошна, а краще - панірувальних сухарів, щоб биточки НЕ "попливли" при смаженні.
5. Додаємо до пюре яйце, дрібно нарізані зелену цибулю і кріп, сіль і перець за смаком. Перемішаємо до однорідності.
6. Додамо остиглий зелений горошок і рибку, розібрану на невеликі шматочки.
7. І акуратно перемішати, щоб в картопляної маси залишилися цілими горошок і шматочки рибки.
8. Формуємо биточки, обвалюють їх у борошні.
9. І обсмажуємо на вогні трохи більше середнього на сковороді з рослинним маслом.
10. Обсмажуємо до красивої рум'яної скоринки.
11. І подаємо з улюбленим соусом або овочами.