Салат з цукіні, печериць і зеленого горошку
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати цікавий салат з цукіні, печериць і зеленого горошку з лаймовою заправкою. На смак він виходить легким, вишуканим, хоча готується дуже просто.
Докладніше, як приготувати салат з цукіні, печериць і зеленого горошку, я розповім нижче. Замість лайма можна взяти звичайний лимон, а мигдальні пелюстки замінити на волоські або кедрові горіхи. За бажанням в салат можна ще додати оливки або маслини. Ідеально його подавати перед основною стравою на вечерю. Якщо хочете спробувати щось новеньке, беріть мій рецепт на замітку!
- Cukini - 1 штука
- Печериці - 120 грам (консервовані)
- Зелений горошок - 120 грам (консервований)
- Вапно - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Мигдальні пелюстки - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Топінамбур сироп - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Кабачок наріжте за допомогою терки для корейської моркви на тонкі смуги. Перекладіть в миску з холодною водою.
Для соусу натріть цедру лайма і зубчик часнику. Додайте оливкову олію, білий винний оцет і сироп топінамбура. З лайма вичавіть сік. Посоліть і поперчіть за смаком.
Замаринуйте горошок і печериці в соусі на півгодини.
Викладіть гриби і горошок в тарілку, додайте смуги з цукіні, перемішайте. Зверху прикрасьте зеленню, мигдальними пелюстками і горщиком.
Салат готовий, смачного!