Рецепт Закачування зеленого горошку фото

Закачування зеленого горошку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Горох
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Розповім, як зробити закачування зеленого горошку на зиму. Виходить нітрохи не гірше магазинного аналога, ось тільки корисніше набагато, адже ми не додаємо нічого шкідливого! Смачна і легка заготівля.

Опис приготування:

Поділюся з вами простим рецептом закачування зеленого горошку! Як я і казала, блюдо не поступається магазинним аналогам! Я раніше завжди купувала, але минулого літа горох на бабусиному городі вродив як ніколи раніше. Ось я і вирішила, що потрібно заготовити його на зиму. Дуже здорово вийшло, спробуйте і ви!

  • Горошок зелений - 600 грам (вага разом зі стручками)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1.5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1.5 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 3 грами
закачування зеленого горошку - фото крок 1
1. У воду додамо сіль і цукор. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Горошок чистимо, перебираємо. Пересипаємо в друшляк, обливає холодною водою, а потім відразу опускаємо в киплячу воду на 3-4 хвилини.
закачування зеленого горошку - фото крок 2
2. Потім перекладаємо горох в підготовлені простерилізовані банки, заливаємо окропом (з 1 см нижче від краю банки) і зверху посипаємо лимонною кислотою.
закачування зеленого горошку - фото крок 3
3. Накриємо кришкою і простерілізуем 3.5 годин при 105 градусах в каструлі. Щоб окріп був потрібної температури і банка не лопнула, помістіть в каструлю ганчірку і додайте 350 грам солі на літр води. Потім закупоримо банку кришкою. Зберігаємо в коморі або в погребі.
закачування зеленого горошку - фото крок 4
4. Ось так виглядає готовий горошок взимку. Смачно!

Схожі рецепти