Рецепт Закачування зеленого горошку фото

Закачування зеленого горошку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Горох
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки, Консервація

Розповім, як зробити закачування зеленого горошку на зиму. Виходить нітрохи не гірше магазинного аналога, ось тільки корисніше набагато, адже ми не додаємо нічого шкідливого! Смачна і легка заготівля.

Поділюся з вами простим рецептом закачування зеленого горошку! Як я і казала, блюдо не поступається магазинним аналогам! Я раніше завжди купувала, але минулого літа горох на бабусиному городі вродив як ніколи раніше. Ось я і вирішила, що потрібно заготовити його на зиму. Дуже здорово вийшло, спробуйте і ви!

  • Горошок зелений - 600 грам (вага разом зі стручками)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1.5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1.5 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 3 грами
закачування зеленого горошку - фото крок 1
1. У воду додамо сіль і цукор. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Горошок чистимо, перебираємо. Пересипаємо в друшляк, обливає холодною водою, а потім відразу опускаємо в киплячу воду на 3-4 хвилини.
закачування зеленого горошку - фото крок 2
2. Потім перекладаємо горох в підготовлені простерилізовані банки, заливаємо окропом (з 1 см нижче від краю банки) і зверху посипаємо лимонною кислотою.
закачування зеленого горошку - фото крок 3
3. Накриємо кришкою і простерілізуем 3.5 годин при 105 градусах в каструлі. Щоб окріп був потрібної температури і банка не лопнула, помістіть в каструлю ганчірку і додайте 350 грам солі на літр води. Потім закупоримо банку кришкою. Зберігаємо в коморі або в погребі.
закачування зеленого горошку - фото крок 4
4. Ось так виглядає готовий горошок взимку. Смачно!

Схожі рецепти