Закачування зеленого горошку
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити закачування зеленого горошку на зиму. Виходить нітрохи не гірше магазинного аналога, ось тільки корисніше набагато, адже ми не додаємо нічого шкідливого! Смачна і легка заготівля.
Поділюся з вами простим рецептом закачування зеленого горошку! Як я і казала, блюдо не поступається магазинним аналогам! Я раніше завжди купувала, але минулого літа горох на бабусиному городі вродив як ніколи раніше. Ось я і вирішила, що потрібно заготовити його на зиму. Дуже здорово вийшло, спробуйте і ви!
- Горошок зелений - 600 грам (вага разом зі стручками)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 3 грами
1. У воду додамо сіль і цукор. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Горошок чистимо, перебираємо. Пересипаємо в друшляк, обливає холодною водою, а потім відразу опускаємо в киплячу воду на 3-4 хвилини.
2. Потім перекладаємо горох в підготовлені простерилізовані банки, заливаємо окропом (з 1 см нижче від краю банки) і зверху посипаємо лимонною кислотою.
3. Накриємо кришкою і простерілізуем 3.5 годин при 105 градусах в каструлі. Щоб окріп був потрібної температури і банка не лопнула, помістіть в каструлю ганчірку і додайте 350 грам солі на літр води. Потім закупоримо банку кришкою. Зберігаємо в коморі або в погребі.
4. Ось так виглядає готовий горошок взимку. Смачно!