Рецепт Перці консервовані фото

Перці консервовані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

В цьому році я переконалася - багато консервованих перців не буває, тому продовжую експериментувати і ділюся з вами цікавим рецептом, як приготувати перці консервовані.

Опис приготування:

Цей рецепт мені особливо подобається тим, що перчик в банки закладається бланшувати і фактично маринується у власному соку, оскільки в рецепті практично немає води. Консервований перець можна подавати до столу в якості закуски, а можна додавати в різні салати - вийде теж дуже смачно і незвично.

  • Перець солодкий - 500 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Оцет 9% - 50 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Лаврове листя - 2 штуки
  • Перець горошком - 6-8 штук
перці консервовані - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
перці консервовані - фото крок 2
Насамперед приготуйте маринад. Для цього змішайте воду, цукор, сіль, масло рослинне і оцет столовий. Також в маринад покладіть пару лаврових листочків, перець горошком і зубчики часнику, розрізані на кілька частин. Поставте маринад на вогонь і доведіть до кипіння.
перці консервовані - фото крок 3
Поки маринад закипає, перець промийте, очистіть від плодоніжок і насіння, наріжте смужками середньої ширини.
перці консервовані - фото крок 4
Приблизно по ⅓ усієї кількості перцю відправляйте в маринад і проварюють протягом 15 хвилин. Не бійтеся, що маринаду мало, під час відварювання перець виділятиме сік і фактично буде готуватися у власному соку.
перці консервовані - фото крок 5
Проварений перець став м'яким і зменшився в розмірі.
перці консервовані - фото крок 6
Поки відварюється перець, підготуйте баночку - промийте і простерилизуйте її і кришку. Кожну партію перцю складайте в баночку.
перці консервовані - фото крок 7
Коли баночка заповниться, закатати її металевою кришкою. Зберігайте баночку в темному і прохолодному місці.
перці консервовані - фото крок 8
Вдалих вам заготовок!

Схожі рецепти