Перці консервовані
(покроковий рецепт з фото)
В цьому році я переконалася - багато консервованих перців не буває, тому продовжую експериментувати і ділюся з вами цікавим рецептом, як приготувати перці консервовані.
Цей рецепт мені особливо подобається тим, що перчик в банки закладається бланшувати і фактично маринується у власному соку, оскільки в рецепті практично немає води. Консервований перець можна подавати до столу в якості закуски, а можна додавати в різні салати - вийде теж дуже смачно і незвично.
- Перець солодкий - 500 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лаврове листя - 2 штуки
- Перець горошком - 6-8 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Насамперед приготуйте маринад. Для цього змішайте воду, цукор, сіль, масло рослинне і оцет столовий. Також в маринад покладіть пару лаврових листочків, перець горошком і зубчики часнику, розрізані на кілька частин. Поставте маринад на вогонь і доведіть до кипіння.
Поки маринад закипає, перець промийте, очистіть від плодоніжок і насіння, наріжте смужками середньої ширини.
Приблизно по ⅓ усієї кількості перцю відправляйте в маринад і проварюють протягом 15 хвилин. Не бійтеся, що маринаду мало, під час відварювання перець виділятиме сік і фактично буде готуватися у власному соку.
Проварений перець став м'яким і зменшився в розмірі.
Поки відварюється перець, підготуйте баночку - промийте і простерилизуйте її і кришку. Кожну партію перцю складайте в баночку.
Коли баночка заповниться, закатати її металевою кришкою. Зберігайте баночку в темному і прохолодному місці.
Вдалих вам заготовок!