Лечо по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)
Лечо - досить інтернаціональне блюдо. Воно має свої особливості в різних країнах, враховуючи смакові нюанси. Пропоную вам познайомитися і обов'язково спробувати лечо по-болгарськи.
Лечо по-болгарськи - це дивно ароматна і смачна заготівля на зиму. До того ж, його можна використовувати не тільки в якості закуски або гарніру, але і для приготування м'ясних страв.
- Перець - 2 кілограма
- Помідори - 3 кілограма
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Перець горошком - 5-7 штук
- Перець духмяний - 5-7 штук
- Гвоздика - 4 штуки
1. Першим і досить тривалим етапом є підготовка всіх інгредієнтів. Для початку потрібно вимити помідори, видалити хвостики і нарізати невеликими шматочками.
2. Рецепт приготування лечо по-болгарськи передбачає абсолютно однорідний томатний соус. Тому помідори слід пропустити через м'ясорубку або збити блендером до стану пюре.
3. Отриманий томатний сік вилити у велику каструлю з високими бортами і відправити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму і варити близько 15 хвилин.
4. Тим часом можна вимити, очистити від насіння і хвостиків, нарізати тонкими кільцями перець.
5. Коли томат трохи Уваров, можна відправити туди перець. Нехай вас не лякає його кількість, досить скоро він осяде.
6. Тепер можна перемішати і варити на повільному вогні близько 5 хвилин. Щоб лечо по-болгарськи в домашніх умовах було ароматним, в ступці з'єднати перець і гвоздику, ретельно розтерти.
7. Посолити лечо, додати спеції і цукор. Як слід перемішати і варити на повільному вогні близько 15-20 хвилин. Приблизно за 5 хвилин до закінчення процесу додати оцет.
8. Коли перець стане м'яким, лечо можна відправити в банки і закатати.