Рецепт Лечо по-болгарськи фото

Лечо по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лечо - досить інтернаціональне блюдо. Воно має свої особливості в різних країнах, враховуючи смакові нюанси. Пропоную вам познайомитися і обов'язково спробувати лечо по-болгарськи.

Опис приготування:

Лечо по-болгарськи - це дивно ароматна і смачна заготівля на зиму. До того ж, його можна використовувати не тільки в якості закуски або гарніру, але і для приготування м'ясних страв.

  • Перець - 2 кілограма
  • Помідори - 3 кілограма
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
  • Перець горошком - 5-7 штук
  • Перець духмяний - 5-7 штук
  • Гвоздика - 4 штуки
лечо по-болгарськи - фото крок 1
1. Першим і досить тривалим етапом є підготовка всіх інгредієнтів. Для початку потрібно вимити помідори, видалити хвостики і нарізати невеликими шматочками.
лечо по-болгарськи - фото крок 2
2. Рецепт приготування лечо по-болгарськи передбачає абсолютно однорідний томатний соус. Тому помідори слід пропустити через м'ясорубку або збити блендером до стану пюре.
лечо по-болгарськи - фото крок 3
3. Отриманий томатний сік вилити у велику каструлю з високими бортами і відправити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму і варити близько 15 хвилин.
лечо по-болгарськи - фото крок 4
4. Тим часом можна вимити, очистити від насіння і хвостиків, нарізати тонкими кільцями перець.
лечо по-болгарськи - фото крок 5
5. Коли томат трохи Уваров, можна відправити туди перець. Нехай вас не лякає його кількість, досить скоро він осяде.
лечо по-болгарськи - фото крок 6
6. Тепер можна перемішати і варити на повільному вогні близько 5 хвилин. Щоб лечо по-болгарськи в домашніх умовах було ароматним, в ступці з'єднати перець і гвоздику, ретельно розтерти.
лечо по-болгарськи - фото крок 7
7. Посолити лечо, додати спеції і цукор. Як слід перемішати і варити на повільному вогні близько 15-20 хвилин. Приблизно за 5 хвилин до закінчення процесу додати оцет.
лечо по-болгарськи - фото крок 8
8. Коли перець стане м'яким, лечо можна відправити в банки і закатати.

Схожі рецепти