Рецепт Пиріг з бринзою по болгарськи фото

Пиріг з бринзою по болгарськи
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , Святковий обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 16
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Це традиційне блюдо болгарської кухні сподобається всім любителям наслідках пирогів, особливо з сирною начинкою. У Баніци з бринзою дуже яскравий і соковитий смак і при цьому ніжна консистенція.

Опис приготування:

Подорожуючи по різних країнах ми повинні привозити додому не тільки фотографії і магнітики, але так само яскраві емоції і цікаві рецепти традиційних страв, і сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати баницу з бринзою - національне блюдо Болгарії. Таке блюдо являє собою пиріг, приготований з витяжного тіста, хрусткий зовні і дуже ніжний всередині - просто смакота. Сьогодні баницу можна зустріти в будь-якому болгарському ресторані або кафе, але раніше її готували тільки по вихідним або в дні великих свят. Ну а нам не обов'язково чекати особливого приводу, щоб приготувати це приголомшливе блюдо, адже зробити баницу з бринзою в домашніх уязика не так вже й складно.

  • Борошно - 600-650 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 - в начинку )
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Оцет - 3 чайних ложки
  • Бринза - 350 грам
  • Йогурт - 3 Ст. Ложки (без добавок)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
Pie brиnzoy - фото крок 1
У глибокій мисці змішуємо борошно і сіль, додаємо яйце і оцет.
Pie brиnzoy - фото крок 2
Перетираємо все до утворення крихт і потім починаємо поступово вводити 250 мл води.
Pie brиnzoy - фото крок 3
Замішуємо густе однорідне тісто.
Pie brиnzoy - фото крок 4
Готове тісто ділимо а 8 рівних частин.
Pie brиnzoy - фото крок 5
Кожен кульку з тіста обмазуємо рослинним маслом і з'єднуємо їх по два, трохи придавлюючи так, щоб вийшли коржі. Відправляємо з в холодильник на 2-3 годину.
Pie brиnzoy - фото крок 6
Тепер ми подрібнюємо бринзу руками і викладаємо її в миску, додаємо яйце і йогурт.
Pie brиnzoy - фото крок 7
Перемішуємо все до однорідного стану.
Pie brиnzoy - фото крок 8
В окрему миску наливаємо 3-4 столові ложки рослинної олії і додаємо 50 грам вершкового.
Pie brиnzoy - фото крок 9
Тепер розтоплюємо масло на водяній бані.
Pie brиnzoy - фото крок 10
Далі виймаємо з холодильника тісто, беремо одну з чотирьох частин і починаємо розгортати її якомога тонше. Допомагаємо руками і іншими підручними засобами, чим тонше тісто, тим краще.
Pie brиnzoy - фото крок 11
Викладаємо на отриманий прямокутник 1/4 частина начинки і рівномірно її розподіляємо, залишаючи по 10 см по баках. Поливаємо приготовленої сумішшю з вершкового та рослинного масла.
Pie brиnzoy - фото крок 12
З двох сторін накриваємо начинку залишеними краями з тіста.
Pie brиnzoy - фото крок 13
Зверху кладемо ще трохи начинки і масла і звертаємо все трубочкою.
Pie brиnzoy - фото крок 14
І звертаємо цю трубочку равликом, викладаємо у форму для запікання.
Pie brиnzoy - фото крок 15
З рештою тестом проробляємо те ж саме і викладаємо його в продовження нашої равлики так, щоб в результаті вийшла одна велика равлик на всю форму, поливаємо її зверху залишками масла.
Pie brиnzoy - фото крок 16
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо баницу 40-45 хвилин. Готову баницу нарізаємо і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти