Рецепт Баклажани по-болгарськи фото

Баклажани по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 10

Баклажани по-болгарськи - чудова закуска і до обіду, і до святкового застілля. Для тих, хто любить гостреньке і смачно! Якщо під рукою є баклажани - не полінуйтеся і здивуєте своїх близьких

Опис приготування:

Рецепт приготування баклажан по-болгарськи наступний:

1. Цілі баклажани промити, обсушити, змастити оливковою олією, покласти на деко, застелений фольгою, і запікати в розігрітій духовці при температурі 200 ° С 20-25 хвилин або до тих пір, поки баклажани не стануть м'якими.

2. Дати баклажанів трохи охолонути, а потім руками акуратно прибрати плодоніжки. В тому місці, де були плодоніжки, ретельно посолити сіллю і залишити на 1 час.

3. Болгарський і гострий перець порізати на половини і очистити, потім нарізати маленькими кубиками. Часник потовкти в ступці. Петрушку дрібно порізати.

4. Змішати всі інгредієнти. Додати сіль, koriandr, каррі, червоний гострий мелений перець, кмин, лимонний сік, оцет і 50 мл оливкової олії. Добре перемішати.

5. У кожному баклажані збоку зробити надріз, трохи посолити і покласти всередину начинку.

6. Покласти баклажани в контейнер або стерилізовані банки. Залити оливковою олією і поставити в холодильник. Через 5 днів баклажани будуть готові.

Смачного!

  • Баклажан - 8-10 штук (маленькі або середнього розміру)
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець чилі - 1 штука
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Коріандр мелений - 1 Ст. Ложка
  • Порошок Каррі - 1 Ст. Ложка
  • Кумин мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Перець червоний пекучий - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сік лимонний - 4-5 Ст. Ложок
  • Масло оливкове - 150-200 мілілітрів
  • Петрушка - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
Рецепт приготування баклажан по-болгарськи наступний:

1. Цілі баклажани промити, обсушити, змастити оливковою олією, покласти на деко, застелений фольгою, і запікати в розігрітій духовці при температурі 200 ° С 20-25 хвилин або до тих пір, поки баклажани не стануть м'якими.

2. Дати баклажанів трохи охолонути, а потім руками акуратно прибрати плодоніжки. В тому місці, де були плодоніжки, ретельно посолити сіллю і залишити на 1 час.

3. Болгарський і гострий перець порізати на половини і очистити, потім нарізати маленькими кубиками. Часник потовкти в ступці. Петрушку дрібно порізати.

4. Змішати всі інгредієнти. Додати сіль, koriandr, каррі, червоний гострий мелений перець, кмин, лимонний сік, оцет і 50 мл оливкової олії. Добре перемішати.

5. У кожному баклажані збоку зробити надріз, трохи посолити і покласти всередину начинку.

6. Покласти баклажани в контейнер або стерилізовані банки. Залити оливковою олією і поставити в холодильник. Через 5 днів баклажани будуть готові.

Смачного!

Схожі рецепти