Баклажани по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани по-болгарськи - чудова закуска і до обіду, і до святкового застілля. Для тих, хто любить гостреньке і смачно! Якщо під рукою є баклажани - не полінуйтеся і здивуєте своїх близьких
Рецепт приготування баклажан по-болгарськи наступний:
1. Цілі баклажани промити, обсушити, змастити оливковою олією, покласти на деко, застелений фольгою, і запікати в розігрітій духовці при температурі 200 ° С 20-25 хвилин або до тих пір, поки баклажани не стануть м'якими.
2. Дати баклажанів трохи охолонути, а потім руками акуратно прибрати плодоніжки. В тому місці, де були плодоніжки, ретельно посолити сіллю і залишити на 1 час.
3. Болгарський і гострий перець порізати на половини і очистити, потім нарізати маленькими кубиками. Часник потовкти в ступці. Петрушку дрібно порізати.
4. Змішати всі інгредієнти. Додати сіль, koriandr, каррі, червоний гострий мелений перець, кмин, лимонний сік, оцет і 50 мл оливкової олії. Добре перемішати.
5. У кожному баклажані збоку зробити надріз, трохи посолити і покласти всередину начинку.
6. Покласти баклажани в контейнер або стерилізовані банки. Залити оливковою олією і поставити в холодильник. Через 5 днів баклажани будуть готові.
Смачного!
- Баклажан - 8-10 штук (маленькі або середнього розміру)
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 6-7 зубчиків
- Коріандр мелений - 1 Ст. Ложка
- Порошок Каррі - 1 Ст. Ложка
- Кумин мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець червоний пекучий - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 4-5 Ст. Ложок
- Масло оливкове - 150-200 мілілітрів
- Петрушка - - За смаком
- Сіль - - За смаком
1. Цілі баклажани промити, обсушити, змастити оливковою олією, покласти на деко, застелений фольгою, і запікати в розігрітій духовці при температурі 200 ° С 20-25 хвилин або до тих пір, поки баклажани не стануть м'якими.
2. Дати баклажанів трохи охолонути, а потім руками акуратно прибрати плодоніжки. В тому місці, де були плодоніжки, ретельно посолити сіллю і залишити на 1 час.
3. Болгарський і гострий перець порізати на половини і очистити, потім нарізати маленькими кубиками. Часник потовкти в ступці. Петрушку дрібно порізати.
4. Змішати всі інгредієнти. Додати сіль, koriandr, каррі, червоний гострий мелений перець, кмин, лимонний сік, оцет і 50 мл оливкової олії. Добре перемішати.
5. У кожному баклажані збоку зробити надріз, трохи посолити і покласти всередину начинку.
6. Покласти баклажани в контейнер або стерилізовані банки. Залити оливковою олією і поставити в холодильник. Через 5 днів баклажани будуть готові.
Смачного!