Банніцу по-болгарськи з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Класична банніцу готується з тонкого тесту, тому такий рецепт, як приготувати банніцу по-болгарськи з лаваша, трохи модифікований, однак готову страву виходить неймовірно смачним.
Цей рецепт підкорив мене своєю простий у приготуванні і універсальністю, а головне - то, що в підсумку ви отримаєте дуже смачне і ситне блюдо. Його можна готувати з начинкою з сиру, м'яса і овочів. Благодаря тонкому армянскому лавашу, на приготування піде не більше 1 годину.
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Сир - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Кріп - 1 пучок
1. Сир використовую домашній, але і покупної згодиться, розминаю його виделкою.
2. Зелень мою (у мене кріп, але можна брати і петрушку, кінзу або зелену цибулю) і витираю серветками, потім дрібно нарізаю.
3. У чашу блендера відправляю сир із зеленню, додаю трохи солі, білого меленого перцю і збиваю, додаю 1 яйце і 50 грам сметани.
4. Форму для випікання застилаю пергаментом і змащую вершковим маслом.
5. Розгортаю обидва лаваша, розподіляю між ними сирну начинку, розмазую її по всій поверхні.
6. Загортаю обидва лаваша щільним рулетом, повертаю їх равликом, викладаю перший лаваш в центр.
7. Другим обертають перший лаваш, можна викладати їх, як хочете.
8. Частину, що залишилася сметану змішую з водою, вбиваю 2 яйця, додаю сіль і спеції, все збиваю. Отриманою масою заливаю лаваш в формі.
9. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин.
10. Дістаю блюдо з форми, перекладаю його на тарілку, смачного!