Рецепт Банніцу по-болгарськи з лаваша фото

Банніцу по-болгарськи з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Молочні продукти , Сир , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класична банніцу готується з тонкого тесту, тому такий рецепт, як приготувати банніцу по-болгарськи з лаваша, трохи модифікований, однак готову страву виходить неймовірно смачним.

Опис приготування:

Цей рецепт підкорив мене своєю простий у приготуванні і універсальністю, а головне - то, що в підсумку ви отримаєте дуже смачне і ситне блюдо. Його можна готувати з начинкою з сиру, м'яса і овочів. Благодаря тонкому армянскому лавашу, на приготування піде не більше 1 годину.

  • Лаваш тонкий - 2 штуки
  • Сир - 300 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Кріп - 1 пучок
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 1
1. Сир використовую домашній, але і покупної згодиться, розминаю його виделкою.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 2
2. Зелень мою (у мене кріп, але можна брати і петрушку, кінзу або зелену цибулю) і витираю серветками, потім дрібно нарізаю.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 3
3. У чашу блендера відправляю сир із зеленню, додаю трохи солі, білого меленого перцю і збиваю, додаю 1 яйце і 50 грам сметани.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 4
4. Форму для випікання застилаю пергаментом і змащую вершковим маслом.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 5
5. Розгортаю обидва лаваша, розподіляю між ними сирну начинку, розмазую її по всій поверхні.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 6
6. Загортаю обидва лаваша щільним рулетом, повертаю їх равликом, викладаю перший лаваш в центр.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 7
7. Другим обертають перший лаваш, можна викладати їх, як хочете.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 8
8. Частину, що залишилася сметану змішую з водою, вбиваю 2 яйця, додаю сіль і спеції, все збиваю. Отриманою масою заливаю лаваш в формі.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 9
9. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин.
банніцу по-болгарськи з лаваша - фото крок 10
10. Дістаю блюдо з форми, перекладаю його на тарілку, смачного!

Схожі рецепти