Квасоля, запечена по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)
Просте блюдо болгарської кухні з доступних продуктів. Біла квасоля відварюється, гаситься з овочами і запікається під томатним пюре в духовці. Виходить смачно, ситно і корисно. Пригощайтеся!
Квасоля, запечена з овочами в духовці - одне з найпоширеніших страв у Болгарії. Кожна господиня готує його з урахуванням смаків своєї сім'ї. Але без запашних трав чебрецю і материнки блюдо не обходиться. Подробиці, як приготувати квасоля, запечену по-болгарськи дивіться нижче.
- Квасоля - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий червоний - 1 штука
- Томатне пюре - 1 Склянка
- Перець червоний пекучий - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - 1-2 штук
- Душа - 1/2 чайних ложки (сушена, мелена)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний - 1/3 чайних ложки (мелений)
- Петрушка - 1 пучок
Квасоля замочіть у великій кількості холодної води на 4-6 годин. Залийте чистою холодною водою, на два пальця покриваючи квасоля. Доведіть до кипіння, варіть до напівготовності. Злийте відвар.
Підготуйте інші інгредієнти. Овочі вимийте, очистіть.
Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. На великій сковороді розігрійте олію без запаху. Злегка обсмажте овочі до появи запаху. Додайте квасолю, сіль, пластівці пекучого перцю до смаку, чебрець і материнку, перемішайте.
Додайте солодкий червоний перець, нарізаний кубиками. Влийте томатне пюре.
Поставте запікатися в духовку на 15 хвилин, до м'якості квасолі.
Посипте рубаною петрушкою. Смачного!