Рецепт Квасоля, запечена по-болгарськи фото

Квасоля, запечена по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Солоне

Просте блюдо болгарської кухні з доступних продуктів. Біла квасоля відварюється, гаситься з овочами і запікається під томатним пюре в духовці. Виходить смачно, ситно і корисно. Пригощайтеся!

Квасоля, запечена з овочами в духовці - одне з найпоширеніших страв у Болгарії. Кожна господиня готує його з урахуванням смаків своєї сім'ї. Але без запашних трав чебрецю і материнки блюдо не обходиться. Подробиці, як приготувати квасоля, запечену по-болгарськи дивіться нижче.

  • Квасоля - 300 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець солодкий червоний - 1 штука
  • Томатне пюре - 1 Склянка
  • Перець червоний пекучий - 1/2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Чебрець - 1-2 штук
  • Душа - 1/2 чайних ложки (сушена, мелена)
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний - 1/3 чайних ложки (мелений)
  • Петрушка - 1 пучок
квасоля, запечена по-болгарськи - фото крок 1
Квасоля замочіть у великій кількості холодної води на 4-6 годин. Залийте чистою холодною водою, на два пальця покриваючи квасоля. Доведіть до кипіння, варіть до напівготовності. Злийте відвар.
квасоля, запечена по-болгарськи - фото крок 2
Підготуйте інші інгредієнти. Овочі вимийте, очистіть.
квасоля, запечена по-болгарськи - фото крок 3
Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. На великій сковороді розігрійте олію без запаху. Злегка обсмажте овочі до появи запаху. Додайте квасолю, сіль, пластівці пекучого перцю до смаку, чебрець і материнку, перемішайте.
квасоля, запечена по-болгарськи - фото крок 4
Додайте солодкий червоний перець, нарізаний кубиками. Влийте томатне пюре.
квасоля, запечена по-болгарськи - фото крок 5
Поставте запікатися в духовку на 15 хвилин, до м'якості квасолі.
квасоля, запечена по-болгарськи - фото крок 6
Посипте рубаною петрушкою. Смачного!

Схожі рецепти