Розсіл для бринзи
(покроковий рецепт з фото)
За допомогою бринзи можна приготувати багато різноманітних страв, вона корисна і дуже живильна, тому багато її НЕ з'їсти. Спробуйте рецепт, як приготувати розсіл для бринзи, побалуйте себя.
Для любителів цього продукту такий рецепт стане просто знахідкою, оскільки завдяки такому розсолу сир робиться дуже швидко і просто. Продукти для його приготування з легкістю можна купити в найближчому супермаркеті, тому читаємо рецепт і приступаємо до приготування.
- Молоко - 1 літр
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Беремо всі продукти для приготування бринзи. Молоко беремо жирне, в ідеалі краще домашнє. Сметану беремо не менше 20% жирності.
2. Молоко переливаємо в каструлю і відправляємо на великий вогонь, додаємо сметану.
3. Як тільки молоко почне нагріватися і згортатися (поява грудочок), додаємо до нього 2 столові ложки лимонного соку, перемішуємо і залишаємо на вогні ще хвилину, після чого прибираємо з плити.
4. Відкидаємо масу на марлю, складену в два шари. Таким чином відокремлюємо масу від сироватки. Накриваємо сир і ставимо важкий прес.
5. Ми залишаємо сир на одну годину, після чого викладаємо його на стіл (він трохи теплий) і розрізаємо на шматочки.
6. Для приготування розсолу сіль розчиняємо в склянці води. У миску наливаємо солоний розчин і занурюємо в нього шматочки сиру, залишаємо так на 30 хвилин (за бажанням можна і довше). Смачного!