Розсіл для бринзи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.
За допомогою бринзи можна приготувати багато різноманітних страв, вона корисна і дуже живильна, тому багато її НЕ з'їсти. Спробуйте рецепт, як приготувати розсіл для бринзи, побалуйте себя.
Опис приготування:
Для любителів цього продукту такий рецепт стане просто знахідкою, оскільки завдяки такому розсолу сир робиться дуже швидко і просто. Продукти для його приготування з легкістю можна купити в найближчому супермаркеті, тому читаємо рецепт і приступаємо до приготування.
- Молоко - 1 літр
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Беремо всі продукти для приготування бринзи. Молоко беремо жирне, в ідеалі краще домашнє. Сметану беремо не менше 20% жирності.
2. Молоко переливаємо в каструлю і відправляємо на великий вогонь, додаємо сметану.
3. Як тільки молоко почне нагріватися і згортатися (поява грудочок), додаємо до нього 2 столові ложки лимонного соку, перемішуємо і залишаємо на вогні ще хвилину, після чого прибираємо з плити.
4. Відкидаємо масу на марлю, складену в два шари. Таким чином відокремлюємо масу від сироватки. Накриваємо сир і ставимо важкий прес.
5. Ми залишаємо сир на одну годину, після чого викладаємо його на стіл (він трохи теплий) і розрізаємо на шматочки.
6. Для приготування розсолу сіль розчиняємо в склянці води. У миску наливаємо солоний розчин і занурюємо в нього шматочки сиру, залишаємо так на 30 хвилин (за бажанням можна і довше). Смачного!