Лаваш, запечений з начинкою з помідорів, бринзи і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Лаваш з дуже смачною начинкою! соковиті помідори, цибуля і сир… За мінімальну кількість часу можна приготувати дуже смачне, вишукану страву! Такий рулет можна запікати і в духовці, і жаровні.
Для приготування такої закуски вибирайте тонкий, але еластичний лаваш. У мене лаваш зі шпинатом, Ви можете сміливо брати класичний. Сир я використовую голландський з приємним ніжним смаком і насичену за смаком бринзу - ці сири відмінно поєднуються з помідорами. Подавайте готову страву з соусом, наприклад, аджикою.
- Лаваш - 2 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 1 частина
- Сир голландський - 60 грам
- Бринза овеча - 40 грам
- Базилік - 1 За смаком
Духовку включаємо розігріватися до 200 градусів. Лаваш кладемо на деко, покрите папером для випічки і змащуємо оливковою олією.
Помідори нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на лаваш.
Додаємо тонко нарізану цибулю-порей і трохи базиліка.
Викладаємо тертий сир.
Потім розподіляємо терту бринзу.
Лаваш звертаємо рулетом і злегка змащуємо оливковою олією. Рулети повинні лежати швом вниз, щоб не розкрилися при запіканні. Ставимо деко в розігріту духовку хвилин на 5.
Лаваш з начинкою подаємо гарячим, смачного!