Лаваш з начинкою, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Страви з лаваша - це швидка кухня, сучасний фаст-фуд в домашніх умовах. Зазвичай такі страви дуже смачні і досить ситні. Покажу, як приготувати лаваш з начинкою, запечений в духовці.
В якості експерименту можна пробувати таке блюдо приготувати з декількох сортів сиру. Так можна взяти моцарелу, твердий сир, сир з вкрапленнями перцю. Вийде якесь сирне фондю в лаваші.
Звичайно, начинку можна доповнювати овочами і м'ясом на ваш розсуд. Тут можливі множинні варіації, все залежить від вашої фантазії.
- Лист лаваша - 2 штуки
- Крем - 100 грам
- Зелень - 1 пучок (кріп або петрушка)
- Сир твердий - 200 грам
Лист лаваша розстеліть на столі. Вибирайте лист без дірок. При згортанні з цих дірок може вилізти начинка. Отже, лист лаваша змастіть з одного боку сметаною.
Розподіліть сметану по всій поверхні лаваша. Тепер помийте і подрібніть свіжу зелень. Посипте нею лаваш.
Подрібніть твердий сир. Найпростіше це зробити, натер його на тертці. Викладіть сир на лаваш.
Поверніть лаваш в рулет. Рулет краще робити щільним. Злегка притисніть його, щоб краю лаваша склеїлися.
Наріжте лаваш на сегменти. Це можна зробити ножем або за допомогою кухонних ножиць. Оптимальна довжина сегментів - близько 7 сантиметрів.
Викладіть лаваш на деко. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте лаваш в духовці 5-10 хвилин.
Подайте лаваш до столу. Їжте його гарячим. Також, коли він охолоне, він може стати хорошим варіантом перекусу в дорогу або на роботу.