Рецепт Плов без води фото

Плов без води
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Мал
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Цікавим господаркам, яким подобається експериментувати на кухні, пропоную оригінальний рецепт приготування плову без води. Думаєте, що це неможливо? Ви просто не знаєте, , ніж її можна замінити.

Досить просто приготувати плов без води в домашніх умовах, якщо використовувати курячий бульйон і молоко. Така заміна не просто допустима альтернатива, але і вельми вдалий варіант, що надає страві особливого смаку.

  • Курка - 500 грам
  • Мал - 500 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Кардамон - 2-4 штук
  • Перець горошком - 6 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Аніс - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Чилі перець - 1 щіпка
  • Шафран - 2 щіпки
  • Йогурт - 2-3 Ст. Ложок
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Бульйон - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
плов без води - фото крок 1
1. Молоко трохи нагріти і відправити туди шафран. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди лавровий лист, аніс, кардамон і перець горошком.
плов без води - фото крок 2
2. Очистити цибулину і нарізати тонкими півкільцями, очистити часник і подрібнити. Додати на сковороду разом з чилі перцем і обсмажити пару хвилин.
плов без води - фото крок 3
3. Курячі грудки вимити, обсушити, нарізати середніми шматочками і додати на сковороду. Обсмажити пару хвилин, посолити за смаком і викласти натуральний йогурт. Все ретельно перемішати. В рецепт приготування плову без води можна використовувати також сметану. Загасити на середньому вогні, періодично перемішуючи.
плов без води - фото крок 4
4. Всипати рис і додати молоко з шафраном. Перемішати і всипати сіль за смаком і трохи імбиру. Додати трохи бульйону так, щоб рідина покрила рис. Доповнити класичний рецепт плову без води можна свіжою зеленню або м'ятою. Накрити кришкою і томити на повільному вогні.
плов без води - фото крок 5
5. Коли рис вбере всю воду, вогонь вимкнути, але залишити плов ще настоятися близько 30-40 хвилин. Потім можна подавати блюдо до столу.

Схожі рецепти