Рецепт Плов без води фото

Плов без води
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Мал
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цікавим господаркам, яким подобається експериментувати на кухні, пропоную оригінальний рецепт приготування плову без води. Думаєте, що це неможливо? Ви просто не знаєте, , ніж її можна замінити.

Опис приготування:

Досить просто приготувати плов без води в домашніх умовах, якщо використовувати курячий бульйон і молоко. Така заміна не просто допустима альтернатива, але і вельми вдалий варіант, що надає страві особливого смаку.

  • Курка - 500 грам
  • Мал - 500 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Кардамон - 2-4 штук
  • Перець горошком - 6 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Аніс - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Чилі перець - 1 щіпка
  • Шафран - 2 щіпки
  • Йогурт - 2-3 Ст. Ложок
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Бульйон - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
плов без води - фото крок 1
1. Молоко трохи нагріти і відправити туди шафран. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди лавровий лист, аніс, кардамон і перець горошком.
плов без води - фото крок 2
2. Очистити цибулину і нарізати тонкими півкільцями, очистити часник і подрібнити. Додати на сковороду разом з чилі перцем і обсмажити пару хвилин.
плов без води - фото крок 3
3. Курячі грудки вимити, обсушити, нарізати середніми шматочками і додати на сковороду. Обсмажити пару хвилин, посолити за смаком і викласти натуральний йогурт. Все ретельно перемішати. В рецепт приготування плову без води можна використовувати також сметану. Загасити на середньому вогні, періодично перемішуючи.
плов без води - фото крок 4
4. Всипати рис і додати молоко з шафраном. Перемішати і всипати сіль за смаком і трохи імбиру. Додати трохи бульйону так, щоб рідина покрила рис. Доповнити класичний рецепт плову без води можна свіжою зеленню або м'ятою. Накрити кришкою і томити на повільному вогні.
плов без води - фото крок 5
5. Коли рис вбере всю воду, вогонь вимкнути, але залишити плов ще настоятися близько 30-40 хвилин. Потім можна подавати блюдо до столу.

Схожі рецепти