Плов без води
(покроковий рецепт з фото)
Цікавим господаркам, яким подобається експериментувати на кухні, пропоную оригінальний рецепт приготування плову без води. Думаєте, що це неможливо? Ви просто не знаєте, , ніж її можна замінити.
Досить просто приготувати плов без води в домашніх умовах, якщо використовувати курячий бульйон і молоко. Така заміна не просто допустима альтернатива, але і вельми вдалий варіант, що надає страві особливого смаку.
- Курка - 500 грам
- Мал - 500 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Кардамон - 2-4 штук
- Перець горошком - 6 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Аніс - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Чилі перець - 1 щіпка
- Шафран - 2 щіпки
- Йогурт - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 250 мілілітрів
- Бульйон - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. Молоко трохи нагріти і відправити туди шафран. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди лавровий лист, аніс, кардамон і перець горошком.
2. Очистити цибулину і нарізати тонкими півкільцями, очистити часник і подрібнити. Додати на сковороду разом з чилі перцем і обсмажити пару хвилин.
3. Курячі грудки вимити, обсушити, нарізати середніми шматочками і додати на сковороду. Обсмажити пару хвилин, посолити за смаком і викласти натуральний йогурт. Все ретельно перемішати. В рецепт приготування плову без води можна використовувати також сметану. Загасити на середньому вогні, періодично перемішуючи.
4. Всипати рис і додати молоко з шафраном. Перемішати і всипати сіль за смаком і трохи імбиру. Додати трохи бульйону так, щоб рідина покрила рис. Доповнити класичний рецепт плову без води можна свіжою зеленню або м'ятою. Накрити кришкою і томити на повільному вогні.
5. Коли рис вбере всю воду, вогонь вимкнути, але залишити плов ще настоятися близько 30-40 хвилин. Потім можна подавати блюдо до столу.