Рецепт Варення з голубики на зиму фото

Варення з голубики на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Лохина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Звичайно, лохина приносить найбільшу користь в свіжому вигляді, але ж вітамінами про запас не запасешся, тому я пропоную вам зробити смачне варення з цієї красивої ягоди на зиму.

Опис приготування:

На жаль, лохина не настільки поширена, як інші лісові ягоди, і багато хто воліє робити заготовки, наприклад з чорниці, малини або журавлини. Однак, вже давно доведено, що лохина так само володіє величезною кількістю корисних властивостей, тому її обов'язково слід включити в свій раціон. І у мене є для вас один хороший і при цьому досить простий рецепт варення з лохини на зиму, яке, до речі, за смаком нічим не гірше варення з інших лісових ягід. Тому давайте приготуємо для себе і своїх близьких відмінне ласощі, яке ви із задоволенням будете їсти холодними зиязиками вечорами.

1) Для початку перебираємо ягоди і промиваємо їх під холодною водою.

2) Потім змішуємо воду з цукром, ставимо на вогонь і варимо до загустіння сиропу.

3) Потім змішуємо сироп і ягоди в каструлі, ставимо її на вогонь і варимо вариво 20 хвилин після закипання.

4) Коли варення трохи охолоне, розкладаємо його по банкам і закриваємо кришками.

От і все, як ви могли переконатися, рецепт приготування варення з лохини на зиму досить простий. Так що подбайте про здоров'я зараз і запасіться вітамінами про запас.


  • Голубика свежая- 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 250 грам
На жаль, лохина не настільки поширена, як інші лісові ягоди, і багато хто воліє робити заготовки, наприклад з чорниці, малини або журавлини. Однак, вже давно доведено, що лохина так само володіє величезною кількістю корисних властивостей, тому її обов'язково слід включити в свій раціон. І у мене є для вас один хороший і при цьому досить простий рецепт варення з лохини на зиму, яке, до речі, за смаком нічим не гірше варення з інших лісових ягід. Тому давайте приготуємо для себе і своїх близьких відмінне ласощі, яке ви із задоволенням будете їсти холодними зиязиками вечорами.

1) Для початку перебираємо ягоди і промиваємо їх під холодною водою.

2) Потім змішуємо воду з цукром, ставимо на вогонь і варимо до загустіння сиропу.

3) Потім змішуємо сироп і ягоди в каструлі, ставимо її на вогонь і варимо вариво 20 хвилин після закипання.

4) Коли варення трохи охолоне, розкладаємо його по банкам і закриваємо кришками.

От і все, як ви могли переконатися, рецепт приготування варення з лохини на зиму досить простий. Так що подбайте про здоров'я зараз і запасіться вітамінами про запас.

Схожі рецепти