Варення з голубики на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, лохина приносить найбільшу користь в свіжому вигляді, але ж вітамінами про запас не запасешся, тому я пропоную вам зробити смачне варення з цієї красивої ягоди на зиму.
На жаль, лохина не настільки поширена, як інші лісові ягоди, і багато хто воліє робити заготовки, наприклад з чорниці, малини або журавлини. Однак, вже давно доведено, що лохина так само володіє величезною кількістю корисних властивостей, тому її обов'язково слід включити в свій раціон. І у мене є для вас один хороший і при цьому досить простий рецепт варення з лохини на зиму, яке, до речі, за смаком нічим не гірше варення з інших лісових ягід. Тому давайте приготуємо для себе і своїх близьких відмінне ласощі, яке ви із задоволенням будете їсти холодними зиязиками вечорами.
1) Для початку перебираємо ягоди і промиваємо їх під холодною водою.
2) Потім змішуємо воду з цукром, ставимо на вогонь і варимо до загустіння сиропу.
3) Потім змішуємо сироп і ягоди в каструлі, ставимо її на вогонь і варимо вариво 20 хвилин після закипання.
4) Коли варення трохи охолоне, розкладаємо його по банкам і закриваємо кришками.
От і все, як ви могли переконатися, рецепт приготування варення з лохини на зиму досить простий. Так що подбайте про здоров'я зараз і запасіться вітамінами про запас.
- Голубика свежая- 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 250 грам
1) Для початку перебираємо ягоди і промиваємо їх під холодною водою.
2) Потім змішуємо воду з цукром, ставимо на вогонь і варимо до загустіння сиропу.
3) Потім змішуємо сироп і ягоди в каструлі, ставимо її на вогонь і варимо вариво 20 хвилин після закипання.
4) Коли варення трохи охолоне, розкладаємо його по банкам і закриваємо кришками.
От і все, як ви могли переконатися, рецепт приготування варення з лохини на зиму досить простий. Так що подбайте про здоров'я зараз і запасіться вітамінами про запас.