Рецепт Чорничне варення на зиму фото

Чорничне варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже смачне варення, яке стане в нагоді і для випічки, і просто до чаю. Рекомендую рецепт чорничного варення на зиму для ласунів.

Опис приготування:

Всім відомо, що чорниця - це дуже корисна ягода. Якщо її влітку вдалося зібрати в надлишку, пропоную зробити прекрасне варення. Для приготування чорничного варення на зиму знадобиться цукор, ягоди і банки. Все просто, дивимося рецепт.

  • Чорниця - 2 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
чорничне варення на зиму - фото крок 1
Для того, щоб на виході вийшло рівно 2 літра готового продукту, потрібно взяти 2 кілограма свіжих ягід і 1 кілограм піску цукрового. Чорницю перебираємо, моєму і сушимо.
чорничне варення на зиму - фото крок 2
Засипаємо ягоди в глибоку каструлю і додаємо до них цукор-пісок. Перемішуємо і залишаємо на годину, щоб утворився сік.
чорничне варення на зиму - фото крок 3
Потім ставимо каструлю на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
чорничне варення на зиму - фото крок 4
Готуємо варення близько години, поки маса не почне поступово загустевать.
чорничне варення на зиму - фото крок 5
Стерилізуємо банки і кришки, розливаємо не до країв варення, закочує.
От і все - чорничне варення на зиму готове. Приємного зимового чаювання!

Схожі рецепти