Чорничне варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне варення, яке стане в нагоді і для випічки, і просто до чаю. Рекомендую рецепт чорничного варення на зиму для ласунів.
Всім відомо, що чорниця - це дуже корисна ягода. Якщо її влітку вдалося зібрати в надлишку, пропоную зробити прекрасне варення. Для приготування чорничного варення на зиму знадобиться цукор, ягоди і банки. Все просто, дивимося рецепт.
- Чорниця - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Для того, щоб на виході вийшло рівно 2 літра готового продукту, потрібно взяти 2 кілограма свіжих ягід і 1 кілограм піску цукрового. Чорницю перебираємо, моєму і сушимо.
Засипаємо ягоди в глибоку каструлю і додаємо до них цукор-пісок. Перемішуємо і залишаємо на годину, щоб утворився сік.
Потім ставимо каструлю на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
Готуємо варення близько години, поки маса не почне поступово загустевать.
Стерилізуємо банки і кришки, розливаємо не до країв варення, закочує.
От і все - чорничне варення на зиму готове. Приємного зимового чаювання!
От і все - чорничне варення на зиму готове. Приємного зимового чаювання!